eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszél a FIFA isztambuli csúcstalálkozóján 2019. február 15-én. A szövetség stratégiai csúcstalálkozókat indított a tagszervezetekkel a stratégiai kérdések megvitatására a játék jövőjére vonatkozóan.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

A koronavírus miatt egyre nagyobb bajban van a csúcsfutball a világban

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint valószínűleg idén év végén nem tudják megrendezni a klubvilágbajnokságot, illetve valódi problémát jelent és bizonyos esetekben a megszokott lebonyolítástól való eltérést eredményezheti, hogy a 2022-es katari világbajnokság selejtezőit a koronavírus-járvány miatt sorra halasztani kellett.

"Az egészségügyi hatóságok kezében vagyunk, és még nagyobb lesz a baj, ha a pandémia nem enyhül, vagy nem szűnik meg, és nem tudunk a megszokott módon játszani" - nyilatkozta az 50 éves sportvezető pénteken a FIFA online kongresszusa után.

A dél-amerikai vb-selejtezőknek márciusban kellett volna kezdődniük, de csak októberben indulhatnak el, míg az észak- és közép-amerikai, valamint karibi térség válogatottjainak selejtezősorozata szeptemberről márciusra került át. Az ázsiai kvalifikációból hat játéknapot kellett eddig elhalasztani.

Infantino jelezte, a FIFA 2022 januárjára további válogatott játéknapokat iktatott be a versenynaptárba, és hasonló lehetőségeket keres, de ez az európai egyesületeket "fel fogja bosszantani", mert el kell majd engedniük a futballistákat a nemzeti együttesekhez. Az elnök szerint alternatívát jelenthet, hogy ezeknek a játéknapoknak a keretében ne kettő, hanem három meccset játsszanak le a csapatok, vagy egy adott helyszínen kerüljön sor az összecsapásokra az oda-visszavágós párharcok helyett.

Infantino hozzátette, azzal, hogy a 2022-es katari vb-re a nyári időszak helyett novemberben és decemberben kerül sor, a FIFA nyert némi időt a versenynaptár kialakítása szempontjából.

A klubvilágbajnokságról úgy nyilatkozott, hogy valószínűtlen az esemény tervezett év végi megrendezése, de vizsgálják annak lehetőségét, hogy esetleg 2021 elején pótolják a hétcsapatos tornát.

"Egyes földrészeken a halasztások miatt valószínűleg nem ér véget a Bajnokok Ligája küzdelme decemberig" - indokolta a FIFA-elnök.

A klub vb-re 2019 után másodszor kerülne sor Katarban, ezzel is a közel-keleti ország felkészülését szolgálva a 2022-es vb-re, melynek szintén házigazdája lesz. A klub vb-n a hat konföderáció BL-győztesei mellett egy hazai csapat indulhat. Eddig csak a Bayern München biztosította a részvételét Európa képviseletében, valamint a házigazda jogán a katari bajnok al-Duhail.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×