eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kai Havertz, a Leverkusen (b) és Daniele Rugani, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája hatodik fordulójában, a D csoportban játszott Bayer Leverkusen - Juventus mérkőzésen a leverkuseni Bay Arénában 2019. december 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Megvan a futballnyár első százmillió eurós vétele

A Chelsea kereken ennyiért vette meg a Bayer Leverkusen 21 éves német válogatott középpályását, Kai Havertzet. A londoniak nagyjából 223 millió eurót költöttek eddig a nyáron, Thiago Silváért pedig még csak nem is fizettek.

Az előző átigazolási időszakokból kizárt Chelsea a nyáron nagy belehúzott, Thiago Silván (PSG) kívül megszerezte Timo Wernert (RB Leipzig, 53 millió euró), Ben Chilwellt (Leicester City, 50), Hakim Zijest (AFC Ajax, 40) is. Havertz vételárát bizonyos források „csak” 80 millió euróra jelölik, de a bónuszokkal, egyebekkel, értéke eléri a százmilliót.

Havertz nem csak a nyár eddigi legdrágább vétele, hanem a klubtörténet legnagyobb igazolása is, az eddigi rekordot a kapus Kepa tartotta, 80 millió euróval. Még egy rekord:

korábban német futballistáért még nem fizettek ennyi pénzt.

Ugyanakkor a Bundesliga-klubok eladási listáján a Bayer Leverkusen csak a második helyen áll, mert a Dortmund 138 millióért adta el a Barcelonának 2017-ben Ousmané Dembélét.

Az új szezonban akár így is felállhat a Chelsea:

  • Kepa – Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, Chilwell –Jorginho, Kanté – Zijes, Havertz, Pulisic – Werner.

Nagyon erős, s még rendelkezésre állnak olyan tehetséges angol játékosok, mint Mason Mount és Tammy Abraham. Dzsókernek meg (egyelőre még) ott van Olivier Giroud is.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×