eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Spa-Francorchamps, 2017. augusztus 27.Mick Schumacher, a német Michael Schumacher egykori hétszeres Forma-1-es autós gyorsasági világbajnok 18 éves fia bemutató kört készül vezetni egy Benettonnal az apja első Forma-1-es futamgyőzelme 25. évfordulójának tiszteletére a spa-francorchampsi pályán a Forma-1 Belga Nagydíja előtt, 2017. augusztus 27-én. (MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq)
Nyitókép: MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq

Schumacher fiát dicsérte Hamilton

Lehet, hogy hamarosan összecsaphatnak a Forma-1-ben.

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonnak "imponál" a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fiának, Micknek az eddigi pályafutása és a személyisége is.

"Azt kell mondanom, hogy ő az egyike azoknak a fiatal versenyzőknek, aki a leginkább lenyűgözött, amikor megismertem. Mindenek előtt a személyisége miatt" - nyilatkozta a 35 éves brit a Forma-2-ben versenyző és a Ferrari versenyzőakadémiáján pallérozódó, 21 esztendős németről a Sport Bildnek adott interjúban.

"Nagyon szerény, egyszerűen csak azért versenyez, mert szeret versenyezni, de közben két lábbal a földön áll, ami nekem nagyon tetszik" - mondta Hamilton, aki szerint

Micknek nem lesz könnyű édesapja nyomdokaiba lépni.

"Michael minden tekintetben feszegette a határokat ebben a sportágban, Mick viszont a saját útját járja, és szerintem nagyszerűen csinálja" - jelentette ki a brit címvédő, aki Schumacher után a Forma-1 történetének második hétszeres világbajnoka lehet, a futamgyőzelmek számát tekintve pedig még három siker hiányzik neki ahhoz, hogy beérje a legendás német versenyző 91 diadalt számláló rekordját.

"Néha meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem, mennyi vb-címem van, a mindennapokban ritkán gondolok a világbajnokságra, vagy az eddig megnyert hat trófeára" - mondta Hamilton, aki az összetett pontverseny éllovasaként utazik a hétvégi Belga Nagydíj helyszínére.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×