eur:
385.51
usd:
355.06
bux:
67919.89
2024. május 21. kedd Konstantin

Két koronavírusos esetért kizárás jár a Tour de France-on

Minden résztvevőt kétszer tesztelnek és pusziosztó pódiumlányok sem lesznek.

Két koronavírusos eset egy csapaton belül az adott sor kizárását eredményezi a jövő szombaton rajtoló Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

Ezt a Reuters brit hírügynökségnek két, a szeptember 20-ig tartó francia háromhetes viadalon résztvevő sportigazgató is megerősítette. Az egyik - neve elhallgatását kérő - szakember hozzáfűzte: a szabályt a szervezők már a múlt heti Critérium du Dauphinén közölték velük, ezt a viadalt is a Tour de France-t lebonyolító Amaury Sport Organisation (ASO) rendezi.

A kerékpárosok és a stábtagok elkülönítve, úgynevezett buborékban lesznek onnantól kezdve, hogy megérkeznek Nizzába a szombati rajtot megelőzően. A Tour előtt minden résztvevőt két koronavírustesztnek vetnek majd alá.

Christian Prudhomme versenyigazgató csütörtökön arról beszélt, hogy amennyiben egy bringásnál bebizonyosodik a fertőzés, úgy őt - szobatársával együtt - elkülönítik, ez azonban nem jelenti a verseny félbeszakítását.

Az idei évtől a Tour de France-on a díjátadáskor nem alkalmaznak majd az eddig a győztesnek puszit adó pódiumlányokat, és a díjátadáson résztvevő hivatalos személyek számát is csökkentik.

A cyclingweekly szakportál beszámolója szerint az Asztana kanadai kerékpárosáról, Hugo Houle-ról a múlt szombati lombardiai körverseny előtt derült ki, hogy megfertőződött, ezért kellett kihagynia a viadalt. A 29 esztendős sportolónak nincsenek tünetei, ám karanténban van, és mindaddig nem versenyezhet, amíg negatív vírustesztet nem ad.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta. A döntés mögötti megfontolásokról és a kilátásokról Virág Barnabás MNB-alelnök beszélt. A jegybank kommunikációja nem sokat változott április óta, továbbra is a nagy óvatosságot hangsúlyozza, amivel próbálja elvenni a viszonylag lendületes kamatvágások élét. Virág Barnabás a második félévre vonatkozóan igen óvatosan fogalmazott, csupán azt hangsúlyozta, hogy "nincs hová sietnünk", vagyis a második félév várhatóan jóval kisebb lazító lépéseket hoz majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×