eur:
388.56
usd:
361.37
bux:
68859.79
2024. május 8. szerda Mihály
A ferencvárosi Myrto Uzuni (b) és Jacob Une Larsson, a svéd Djurgarden játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Djurgarden mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. augusztus 19-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Tokmac két góljával továbbjutott a Fradi, következik a Celtic

A Ferencváros Tokmac Nguen két góljával 2-0-ra megverte a svéd Djurgårdens IF csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020–2021-es selejtezőinek első fordulójában. A Fradi jövő héten a skót Celtickel játszik majd, Glasgow-ban.

Az összeállítások. Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Haratin, Somália – Uzuni, Isael, Tokmac – Boli. Djurgården: Bråtveit – Une-Larsson, Nyholm, Berg – Witry, Ulvestad, Kalström, Augustinsson – Banda, Kujovic, Edwards.

A Fradi először játszik pályaválasztóként tétmérkőzést a mostani idényben. Két olyan futballista kezdett, aki a mostani átigazolási időszakban érkezett, Kovacevic és Uzumi. Mindössze két magyar a tizenegyben, a csapatkapitány Dibusz és Botka Endre.

Az első tíz perc mezőnyjátékkal telt, a svédek elég sokat birtokolták a labdát az első ötben aztán átvette a Ferencváros az irányítást, de nincs helyzet, nagy az óvatosság.

A félidő közepe felé járunk, nem hogy kaput eltaláló lövés, de még azt elkerülő sem volt.

A 30. perc hozta az első izgalmat, Isael az oldalvonal közeléből beívelt szabadrúgása keltett veszélyt, végül Bråtveit vetődve kiütötte a labdát, sanos, nem zöldmezes elé.

A 33. percben Tokmac erőszakosan labdát szerzett, majd legalább 25 méterről, laposan, nagyon pontosan lőtt. A kapus elkésett a vetődéssel, így a labda besurrant a jobb sarokba. 1-0 a Fradinak!

Letelt az első félidő, előnyben a Ferencváros.

A svédek szabadrúgást kaptak a második félidő második percében, 17 mélterről. A sorfalba vágta Karlström.

A Ferencváros átengedi a kezdeméányezést, visszaállt, próbál kontrákra építeni.

S bejött! Boli a félpálya környékéről kiváló labdával kiugratta a két védő között rajtoló Tokmacot, aki – kihasználva, hogy a kapus bennragadt –magabiztosan a hálóba lőtt. 2-0.

Szergej Rebrov a gól után lecserélte a gólszerzőt, Skvarka játszik tovább.

Kialakított két helyzetfélét a Ferencváros, de nem lett semmi belőlük. A lényeg, hogy már csak negyedóra van hátra. Eddig simább a mecs, mint amilyenre számítani lehetett.

Uzuni éles szögből lőtt, a kapus védett.

Boli önző volt, elcsavarta a labdát a kapu mellé, jobb lett volna, ha Skvarkát választja.

Boli a 88. percben már jól készített elő, Varga Roland ziccerbe került, de kihagyta. Ráadásul térddel fejbe rúgta a kapust, akit ápolni kellett.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert és továbbjutott a Ferencváros.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal -  Így reagál a Mol árfolyama!

Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal - Így reagál a Mol árfolyama!

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő, ami elsősorban az OTP eséséből adódik. A hazai nagypapírok közül már csak a Mol van pluszban, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×