eur:
392.77
usd:
365.89
bux:
66551.08
2024. április 26. péntek Ervin
Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a csapat szurkolóival rendezett találkozón a budapesti Groupama Arénában 2016. április 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem akárki tüzelte fel a Fradi játékosait a svéd bajnok ellen

A svéd bajnok Djurgarden nem vette komolyan a Ferencvárost a labdarúgó BL-selejtezőjében. Ez pedig csúnyán visszaütött.

A Ferencváros nagyon simán, 2–0-ra győzte le a Djurgardent a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A meccs előtt magabiztosan nyilatkozó svédeknek esélyük sem volt a Groupama Arénában.

„Ha választhattunk volna, akkor a Ferencvárosra esett volna a választásunk, így most érthetően nem vagyunk csalódottak” – nyilatkozta még a sorsolást követően Bosse Andersson, a svéd bajnok sportigazgatója az Aftonbladetnek.

A Fradinál bevett szokás, hogy az európai kupamérkőzések előtt sajtószemlét tartanak. Az aktuális nemzet sajtóját értékelik, miként írnak a klubról, és az esélyekről. Kubatov Gábor, az FTC elnöke ezeket a cikkeket mutatta meg az öltözőben Szerhij Rebrov vezetőedzőnek és a játékosoknak – írja a Ripost.hu.

A svédek lenéző, könnyelmű stílusa pedig alaposan feltüzelte az egyébként is rendkívül motivált labdarúgókat.

„Az ellenfél pedig segített a motivációban azzal, hogy azt nyilatkozták: örülnek, hogy a Fradit kapták a sorsolásnál. Ez plusz motiváció volt a fiúknak” – mondta el a találkozó után Rebrov .

Budapest, 2020. augusztus 19.
A ferencvárosi Somália (j) és Edward Chiluyfa, a svéd Djurgarden játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Djurgarden mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. augusztus 19-én. A Ferencváros 2-0-ra győzött.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2020. augusztus 19. A ferencvárosi Somália (j) és Edward Chiluyfa, a svéd Djurgarden játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Djurgarden mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

A következő körben a skót Celtic favoritnak számít a magyar bajnok ellen, de a helyi sajtó – talán tanulva a svédek hibájából – már óvatosabban fogalmaz az esélyeket illetően:

„Veszedelmes vendégek”

– írja a zöld-fehérekről a The Scotsman, utalva ezzel arra, hogy a Ferencváros tavaly nem kapott ki idegenben a nemzetközi kupákban, két győzelem és öt döntetlen volt a mérlege.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×