eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Jön az első magyar aquatlon országos bajnokság

Az aquatlon sportág futás és úszás versenyszámokból áll, a multisport egyik legegyszerűbb és leginkább elérhető formája.

Egy verseny rendszerint két vagy három szakaszból, futásból és úszásból áll. Az éves ITU (International Triathlon Union) Aquatlon Világbajnokság hivatalos versenytávja 2,5 km futásból, 1 km úszásból és 2,5 km futásból áll. Az úszás történhet medencében vagy nyílt vízben egyaránt.

A sportág hazai történetében idény nyáron rendeznek először ob-futamot, 2020. augusztus 15-én a heves megyei Vég-tó partján, Ecséden. Az I. Mátra Aquatlon országos bajnokság a Három Mozgás Vízi- és Szabadidősport Egyesület (3M VSE) szervezésében jön létre, előnevezéssel és helyszíni nevezéssel lehet rajta indulni, utóbbi a rajt előtt egy órával zárul.

Több kategóriában lehet versenyezni az újonctól a serdülőn, ifin át a felnőttig és szeniorig. Lesz csapatváltó és licenszszám nélküli sportolóknak is van egy rövidebb távú lehetőség. Az esemény fővédnöke Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Afutam szervező bizottságának elnöke kiemelte: kevés a versenyzési lehetőség idén, és ez egy országos bajnokság, vagyis sokat számít a sportolóknak. Még más sportágakból, például az öttusázóktól is kaptunk megkeresést - mondta az InfoRádióban Czene Gábor. Hozzátette: több százan adták már le eddig is nevezésüket az idei év egyik különleges szabadtéri sportrendezvényére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×