eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A zalaegerszegi Bobál Gergely ünnepel, miután gólt szerzett a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 36. fordulójában játszott ZTE FC - Budafoki MTE mérkőzésen a Zalaegerszegi Városi Stadionban 2019. május 5-én. A ZTE 4-1-re győzött, így bajnok lett a feljutását már a múlt héten bebiztosító csapat.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ez kellene a magyar foci piaci alapú működéséhez

Öt évre lehet szükség az átálláshoz - véli a Szoboszlai Dominikot is képviselő menedzser.

A tao után a játékoseladásoknak és a nemzetközi pénzdíjaknak kell előtérbe kerülniük az NB I-es klubok finanszírozásában a következő öt évben a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elképzelése szerint, de a Világgazdaságnak nyilatkozó játékosügynök, Esterházy Má­tyás menedzser, az EM Sports Consulting Kft. ügyvezetője szerint ez csak úgy lehetséges, ha csökkennek az államtól érkező bevételek.

Addig ugyanis nincsenek sem a klubok, sem a fizetések csökkentése révén a fiatal játékosok rákényszerítve a jobb és nyugaton is eladható teljesítményre.

Úgy fogalmazott, hogy amíg a sportolók itthon csak a rendszeres meccsekkel megkereshetnek évi nettó 100 ezer eurót, azaz 35 millió forintot, nem fognak feleennyi pénzért egy, az NB I-nél erősebb ligában megfeszülni.

A szakember szerint egyébként az elmúlt 10 év infrastrukturális fejlesztései és toborzása révén megfelelő körülmények alakultak ki a sport számára, a nemzetközi bevételekből és játékoseladásból származó bevételekre építő piaci alapú működésre való átálláshoz akár öt év is elég lehet.

A lap idézi Roskó Zoltán, az MLSZ operatív igazgatója a Figyelőben megjelent gondolatait is a hazai futballklubok finanszírozásának átalakításával kapcsolatos tervekről. A szövetség 300 millió forintos kötelező tartalé­kot írhat elő az NB I-es csapatokat üzemeltető vál­lalkozásoknak a saját tőkéjükből, amiből például az idei pandémiás helyzet okozta bevételkieséshez hasonló eseteket finanszírozhatnák. Azt is megszabhatja a szervezet, hogy a kiadási oldalon a klubok legfeljebb 70 százalékot fordíthatnak bérekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×