eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA által közreadott kép Robin Gosensről, az Atalanta (felül) és Daniel Wassról, a Valencia játékosáról a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Valencia - Atalanta visszavágóján az üres Estadio Mestalla stadionban, Valenciában 2020. március 10-én. A mérkőzést a tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt zárt kapuk mögött rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/UEFA/Getty Images

A spanyolok büntetést kérnek a koronavírus-fertőzését eltitkoló edzőre

Valenciában – nem pontosított módon történő – felelősségre vonást várnak azután, hogy Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője bejelentette, tudatában volt annak, hogy már a koronavírussal fertőzötten vezette csapatát márciusban a spanyol csapat elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A legkevesebb, amit a spanyol állítanak, hogy Gasperini felelőtlenül viselkedett. Együttal a Valencia cselekvésre szólította fel az Olasz Labdarúgó-szövetséget és az UEFA-t is – nehéz elképzelni, hogy valójában milyen szankcióra számítanak.

Gasperini vasárnap bevallotta, hogy elkapta a koronavírust, az előtt, hogy az Atalanta vezetőedzőjeként márciusban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő második mérkőzésére utazott Valenciába.

A spanyol klub „meglepetését” fejezte ki a nyilatkozat tartalmával kapcsolatban, s egyben azt állította, hogy az edző felelőtlensége „számos embert veszélybe sodort”.

Ana Barcelo, a valenciai tartomány egészségügyi minisztere úgy fogalmazott: „Az olasz edző felelőtlenül viselkedett” – idézte a Football-Italia a Marca anyagát – „Tudta, hogy egy magas kockázatú térségbe érkezik. Nem kellett volna utaznia.” Hozzátette: „A hír mindenesetre megerősíti, hogy a meccset miért kellett zárt ajtók mögött játszani, mint ahogyan az történt.”

Az újság azt is írja, hogy a Valencia „reakciót vár” az UEFA-tól és az olasz egészségügyi hatóságoktól, abban a reményben, hogy keményen fellépnek a 62 éves edzőre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 11:42
×
×
×
×