INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

aján tamás

nemzetközi súlyemelő szövetség

olimpia

tokió 2020

Felhúzzák a japán zászlót az olimpiai zászló mellé az olimpiai láng átadási ünnepségén Athénban 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt nézők és delegációk részvétele nélkül megrendezett eseményen a tokiói nyári játékok szervezőbizottságának képviseletében Imoto Naoko japán úszó vette át az olimpiai lángot. Az ötkarikás játékok jelképét azok a japán szervezők viszik el Távol-Keletre, akik már múlt héten megérkeztek Európába. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

Aján Tamás: felmerült a zárt kapus olimpia ötlete

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

A már kifizetett szállások és repülőjegyek mellett számos probléma megoldatlan még a tokiói olimpia halasztásával - mondta el az InfoRádóban Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke. A NOB-on óriási a nyomás, a 2021-es versenynaptárban torlódás várható.

Az utolsó időszakban egyre több NOB-tagállam juttatta kifejezésre, hogy a koronavírus-járvány miatt lehetetlen olimpiát rendezni - árulta el az InfoRádióban Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke. "Több variáció is felmerült, például hogy zárt kapuk mögött, csak televízión keresztül legyen olimpia, de ez igen abszurd helyzet lenne, úgyhogy

a NOB rájött arra, hogy nem húzhatják tovább az időt.

Én is nagyon bizakodtam, hogy lesz olimpia, de kapjuk a híreket, minden európai országban van már fertőzés, így nem lehet olimpiát rendezni" - tette hozzá a sportvezető.

Megjegyezte azt is, Thomas Bach NOB-elnök videokonferenciát tartott a sportági szövetségek nemzetközi vezetőivel, illetve a nagy olimpiai nemzetek elöljáróival is, de az amerikai és más oldalakról érkező nyomás miatt nem várhatott tovább a bejelentéssel. Vannak, akik ebben a helyzetben Thomas Bach fejét követelik, de azt Aján Tamás megérti, hogy a NOB nem akart elhamarkodott döntést hozni.

És akkor hogyan tovább? Mert amint arra Aján Tamás is rámutat,

nagyon nehéz lesz egy olimpiát a jövő évi versenynaptárban elhelyezni.

"Igen komoly kihívás a kvalifikációs versenyek megrendezése is, és azt még mi, egészségügyi szempontból dilettánsok is tudjuk, hogy amíg nincs vakcina a koronavírus ellen, nehéz lesz elhatározni, mikor lehet olimpiát rendezni" - vázolta a problémák egymásra épülését.

A sportvezető kifejtette, hogy amíg nincsenek rendszeres doppingellenőrzések sem, addig kérdéses az is, hogy az eltelő időben elért eredményeket mennyire lehet figyelembe venni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/AFP POOL/Aris Messinis

Kapcsolódó hang

Tokió elhalasztva - Aján Tamás a következményekről
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018