eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Hosszú Katinka 2017. július 3-án egy budapesti sajtóbeszélgetésen, amelyen bejelentették, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó csatlakozott a MOL Csapathoz.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Hosszú Katinka megindokolta szakítását

A sportoló nem dolgozik tovább Petrov Árpád edzővel, erről hétfőn adott ki közleményt. Megszólalt az ügyben Wladár Sándor és Sós Csaba is.

"Nem tudott felnőni a feladathoz" - indokolt a háromszoros olimpiai bajnok úszó a közleményében. Állítása szerint az idei világbajnokságon azért ingott meg a bizalma, mert úgy érezte, hogy nem akarja annyira a győzelmet, mint ő. A sportoló egyébként a dél-koreai Kvangdzsuban 200 és 400 méter vegyesen győzött.

"Az elmúlt hónapokban próbáltam túllépni ezen az érzésen, de az alapprobléma továbbra is fennállt. Árpiról az együtt töltött idő alatt számomra kiderült, hogy nem tud felnőni a feladathoz. Több figyelmet vártam tőle szakmailag és emberileg is, ezért nincs visszaút. Az olimpiai felkészülés hajrájában nem vállalhatom fel még egyszer azt a terhet, hogy valakit a hátamon vigyek" - írta Hosszú Katinka.

Hosszú már a jövő heti, glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokságra is Petrov Árpád nélkül utazik. Egyedül készül fel a tokiói ötkarikás játékokra, munkáját az edzéseken az Iron Swim stábja segíti majd.

"Megkérem a kollégákat, hogy mérjék az időt, de én leszek az edző, ami azt jelenti, hogy vállalok minden felelősséget. Az edzéstervet már úgyis régóta magamnak írom, pontosan tudom, hogy milyen felkészülésre van szükségem. Az eltökéltségemmel sincs gond, minden nap nyolc-tíz órán át tréningezek, ha kell, akkor szinte az ájulásig hajtom magam. Eldöntöttem, hogy egyedül csinálom meg Tokiót, minden energiámat az olimpiai felkészülésre fordítom. Az edzőkérdést ezzel lezártnak tekintem, az ügyben további nyilatkozatokat nem teszek" - fűzte hozzá Hosszú Katinka.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor azt mondta az Indexnek, hogy bízik Katinka döntésében: Nagyon rutinos, sokat látott, ritka eredményes versenyzőről van szó.

Az elmúlt időszakban érzékelhető volt a változás körötte, amit mi nyilvánvalóan a tokiói felkészülésének reményében segítettünk. Két új edzővel kötött szerződést a magyar szövetség.

Egy holland stretching edző, és Nagy Dániel szárazföldi edző csatlakozott a stábjához, ami így már öt fős. Úgy gondolom, nagyon erős team szerveződött köré, amivel elérheti a jövőben is a céljait. Támogatjuk mindenben."

Sós Csaba szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy Katinka általában helyes döntéseket szokott hozni. Szerinte a versenyző címei megvédéséből nem enged.

„Talpraesett volt világéletében, ha döntenie kell, többször láthattuk már ezt. Dave Salótól is eljött 2012-ben, pedig ő nem akárki, és mégiscsak az első vb-aranyát vele nyerte. Shane Tusupot választotta, amin eleinte lehetett mosolyogni, utána viszont verhetetlen párost alkottak. és arról se feledkezzünk meg, hogy Petrov Árpival is nyert két világbajnoki aranyat júliusban Dél-Koreában.”

A kapitány szeretné, ha Petrov itthon maradna, mert a szakértelme vitán felül áll, és bízik benne, hogy itthon növeli a konkurenciát. Nincs kétsége afelől, hogy sok hazai műhelynek előnyére válik a felkészültsége.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×