eur:
393.99
usd:
369.25
bux:
65831.87
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, olimpiai bajnok úszó a március 28-31. között megrendezésre kerülő debreceni, 120. úszó országos bajnokság sajtótájékoztatóján Debrecenben 2018. március 7-én. Az elnök bejelentette, hogy kezdeményezésére megalakul az Olimpiai Bajnokok Testülete (OBT).
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Wladár Sándor: lehetett érezni, hogy a struktúra változik

Hosszú Katinka nem folytatja tovább a közös munkát edzőjével, Petrov Árpáddal, akivel 16 hónapot dolgozott együtt. A Magyar Úszó Szövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta, a háromszoros olimpiai bajnok úszó felelős döntést hozott.

"Mindenesetre meglepődtem" - kezdte az értékelést Wladár Sándor. Bizonyára volt olyan, akivel megbeszélte a helyzetet, magában is bizonyosan jól átgondolta, de a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Hosszú Katinka stábja sem tudhatott a döntésről.

Felelős döntést hozott, nyilván ő ismeri magát a legjobban, a döntését senki nem kérdőjelezheti meg

- mondta a szakember.

"Annyit érzékeltünk az elmúlt időszakban, hogy a világbajnokság után leadta a szakmai tervét, ez arról szól, hogy milyen, jellemzően távol-keleti versenyeken szeretne indulni, főként a tokiói olimpia előtti akklimatizáció miatt, valamint hogy kibővítette az őt felkészítő szakmai csapatát" - idézte fel Wladár Sándor.

Hosszú Katinka mellett eddig is erős csapat volt, most van még mellette egy holland nyújtó edző és Kiss Dániel erőnléti edző is vele dolgozik.

"Lehetett érezni, hogy a struktúra változik és én magam láttam, hogy talán nem volt olyan felhőtlen az úszó-edző kapcsolat a kwandzsui vébén, mint korábban. Ezért meglepett, de mégsem lepett meg annyira Katinka döntése".

Még Sós Csaba szövetségi kapitány is azt mondta, hogy nagy viharok nem látszódhattak az olimpikon és volt edzője, Petrov Árpád kapcsolatában. Ezzel kapcsolatban Wladár Sándor elmondta: Katinka nem engedi ki ezeket a feszültségeket a nagyközönség elé. A közösségi tevékenységében is mindig a jó dolgok láthatók.

"Szerintem az utóbbi időben nem érezte, hogy Petrov Árpád nem tudja úgy segíteni a parton, ahogy azt korábban megszokta vagy amilyen elvárása volt"

- vélekedett a Magyar Úszó Szövetség elnöke. "Nehéz felmérni Katinka személyiségét, különleges ember különleges gondolkodással és különleges elvárásokkal, aki a saját magával szemben támasztott maximális követelményt próbálja kivetíteni a körülötte állókra, és szerintem ebbe nem tudott beleilleszkedni a volt edzője".

Wladár Sándor hozzátette: egy versenyző-edző kapcsolat nagyon sokrétű, nincs egyetlen igazság, mindenkinek más válik be.

A teljes interjút csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×