eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró – Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Podgoricában 2019. szeptember 5-én. Montenegró 2-1-re győzött.
Nyitókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Montenegró - Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Podgoricában 2019. szeptember 5-én. MTI/EPA/Boris Pejovic

Egy játékos elvágta magát Rossinál

Marco Rossi szövetségi kapitány Nagy Zsolt személyében újoncot avat majd a magyar labdarúgó-válogatottban Uruguay ellen, a Puskás Aréna pénteki avatómérkőzésén.

"Nagy Zsolt játszani fog. Valószínűleg a kispadon kezd, de a második félidőben becserélem.

Ha meggyőz a teljesítményével, akkor nem titok, hogy Walesben is szerephez jut"

- jelentette ki a sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, aki elárulta, már tavaly felfigyelt rá, de nem ő volt az első gondolata, hanem Tamás Krisztián, aki azonban szintén sérült.

Rossi komoly gonddal küzd a bal oldali védőket illetően, mivel Korhut Mihály eltiltás, Kádár Tamás pedig sérülés miatt nem szerepelhet jövő kedden a sorsdöntő, cardiffi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Ezzel kapcsolatban leszögezte, az elérhető játékosok közül a Puskás Akadémia védője a legjobb, mert ereje, sebessége és bátorsága is alkalmassá teszi a feladatra.

"Történt valami, amiről nem tudtok. Csak az lehet válogatott, aki legalább annyira motivált, mint én. Múltkor olyan választ kaptam tőle, amely után nehezen tudom elképzelni, hogy amíg én irányítom a nemzeti együttest, addig bekerüljön a keretbe"

- válaszolt Rossi arra az újságírói felvetésre, hogy Hangya Szilveszter éppen a jelenlegi hiányposzton, azaz bal oldali védőként rendszeresen futballozik a bajnokesélyes MOL Fehérvár csapatában. A szakember hozzátette, lehet hogy ő értette félre a játékost, akinek ez esetben viszont jelentkeznie kellene, hogy tisztázza a helyzetet.

Rossi szerint csapata célja a pénteki stadionavatón, hogy jól játsszon és lehetőleg "tisztes eredményt" érjen el a világ egyik legjobb válogatottja ellen. A világranglistán ötödik Uruguayról beszélve úgy fogalmazott: az utolsó, cserepadon ülő játékosa is nemzetközi szintű labdarúgó.

A szakember ismételten hangsúlyozta, nem ő döntött úgy, hogy Gera Zoltán ne lépjen pályára a búcsúztatásán, ő meghagyta a döntést a jelenleg már az U21-es magyar együttest irányító sportembernek és a szövetségnek.

Személy szerint örült volna, ha a 97-szeres válogatott Gera öt, tíz, vagy tizenöt perc játékot vállal.

Varga Roland volt az utolsó magyar játékos, aki gólt szerzett a Puskás Aréna elődjében, az egykori Népstadionban, majd új nevén Puskás Ferenc Stadionban.

"Szabadrúgásból találtam be, de kellett hozzá a kapus is, mert nem volt egy életerős lövés" - idézte fel a játékos a 2014. június 7-én, a kazahok ellen 3-0-ra megnyert barátságos meccs második találatát, majd hozzátette, a végeredményt egy öngól állította be.

Szurkolói információk

A magyar szövetség azt kéri a kilátogató szurkolóktól, hogy lehetőleg időben és közösségi közlekedéssel érkezzenek a 19 órakor kezdődő mérkőzésre, mert a kapukat már 16 órától kinyitják és a megnyitó ünnepség 17.30-kor kezdődik. Az MLSZ jelezte, a BKK csúcsforgalmi menetrend szerint közlekedteti a járatait, a büfék pedig 23 óráig nyitva lesznek a stadionban, hogy ezzel is segítsék a szurkolók fokozatos elvonulását.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×