INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

märcz tamás

vízilabda

válogatott

Märcz Tamás szövetségi kapitány a magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban a csoportmérkőzések megkezdése előtti napon, 2019. július 14-én.

Nem teszi tönkre most a játékosait Märcz Tamás

A magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai csütörtök óta újabb több napos összetartáson vesznek részt a nemzeti együttes szakmai stábjának irányításával. Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint hasznos taktikai elemeket tudnak gyakorolni.

Kedd-szerda este a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai jellemzően még meccset játszottak, csütörtökön már jelenésük volt a nemzeti csapat edzőtáborában, ahol különböző frissességű játékosokkal találkozott a szövetségi kapitány.

"Az OSC és a Ferencváros szerdán játszott mérkőzést, a szolnoki játékosok egy nappal előtte, ők tehát egy kicsit frissebbek, két olyan játékos van, aki kipihenten érkezett" - mondta el az InfoRádióban Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki úgy döntött, az eredeti tervektől eltérve nem péntek-vasárnap tartják ezt az összetartást, hanem csütörtöktől szombatig, de az edzések számában (négy) nincs változás.

Elsőnek rögtön egy regeneráló vízi és szárazföldi edzéssel kezdtek, de a folytatásban sem a fizikumra hat a munka.

"Inkább fejben kell nagyon odafigyelniük, koncentrálniuk kell nagyon sokat, hiszen taktikai dolgok vannak előtérben"

- árulta el a kapitány.

Úgy látja, a magyar bajnokságnak és a nemzetközi kupáknak eléggé jó ritmusa van, úgyhogy ebben sem szenvednek hiányt a játékosok, de vannak olyan játékosok, akik nem tudnak a csapatukban megfelelően kibontakozni.

"Szeretném látni őket a saját magunk által vezényelt edzéseken, megnézni, hogyan reagálnak, alkalmazkodnak ilyen rövid idő alatt a taktikai utasításokra"

- mondta el, miről is szól számukra ez a pár nap.

Összességében úgy látja, a válogatott játékosok számára felüdülés az edzőtábor.

A válogatottba visszatért Hosnyánszky Norberttel kapcsolatban elmondta, "nem esett vissza igazából", olyan játékosnak tartja, aki oda tudja hegyezni a formáját, ahová időben a legjobban szükség van, ráadásul több poszton is bevethető, jobb oldalon, bal oldalon és védekező pozícióban is.

Ősszel Világliga-meccs, januárban Budapesten Európa-bajnokság vár a válogatottra. A közelgő feladatokról Märcz Tamás elmondta, a novemberi egy szem Világliga-mérkőzést a lehetséges mértékig edzésre fogja használni, nem is lesz rá mind a húsz, most meghívott játékos benevezve. Ezt követően még szintén novemberben lesz egy kétnapos gyakorlás, de ez a rövid terminus nem zárul mérkőzéssel.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Válogatott összetartás - Märcz Tamás
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018