eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b3) magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én. Balról Pohl Zoltán (9), Hárai Balázs (12), Nagy Viktor (a vízben, háttal), Mezei Tamás (k), Varga Dénes (10), Manhercz Krisztián (3), Sedlmayer Tamás (a vízben, 7) és Angyal Dániel (j).
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Märcz Tamás: lesz olyan csapat, amelyben 11 mezőnyjátékos lesz és egy kapus

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta a véleményét a sportági létszámmódosításról.

Elsődleges szempont volt, hogy ne legyen bő lére eresztve az Eb-re készülő férfi vízilabda-válogatott létszáma - árulta el az InfoRádiónak adott interjújában Märcz Tamás szövetségi kapitány.

"Megszakad a szívem, amikor egy-két játékos ilyenkor nem tart velünk, de ez most egy

általam eldöntött, a stábommal is megbeszélt dolog, hogy 16-17 főnél nem hívunk többet"

- ismertette döntése körülményeit a szakember.

Mint elmondta, így kiszorultak olyan játékosok is a keretből, akiknek eléggé komoly szerepük volt az utóbbi időkben, de csupa olyanok kerültek be, akiknek tényleg van esélyük a végső 13-as keretbe kerülésre.

"Visszatekintve az összes olyan világeseményre, amin játszottunk, klubmérkőzésekre, a közelmúltbeli Világligára úgy kezdtem összeválogatni a játékosokat, hogy legyen egy pici alternatíva nagyjából minden vészhelyzetre" - mondta a szempontokról a szövetségi kapitány.

Ismert, a NOB meghozta döntését, az olimpián 12+1 fős kerettel nevezhet egy nemzeti együttes. Ezt kommentálva Märcz Tamás izgalmas kapitányi játéknak nevezte, hogy a tizenkettedik vízilabdázó kapus lesz-e vagy mezőnyjátékos.

"A döntés során sokat elvettek és a végén egy picit visszaadtak. Úgyhogy ettől ezért csak részboldogságunk lehet. Az lett volna az igazi, ha visszakapjuk a 13-at."

Az előzetes létszámcsökkentés mögötti indokokról azt mondta, nagyon erős tendencia van a testi kontaktok, szabálytalanságok megítélésével kapcsolatban, ami jelenleg sok a kiállítás, így nagyon

nehéz 10-11 mezőnyjátékossal lehozni egy mérkőzést, de szükségszerű lesz.

"Nagyon valószínűnek tartom, hogy sok szövetségi kapitány bevállalja, hogy 11 mezőnyjátékost és 1 kapust fog nevezni, illetve egy kapust tartaléknak. Kiderül majd, ki mennyire bízik a játékosaiban, ki milyen taktikai elemekkel operál az adott mérkőzésre, meghagyja-e magának a kapusvariáció lehetőségét" - tette hozzá a szakember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×