eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Újabb doppingügy a vizes-vb-n

Pozitív lett egy korábbi doppingtesztje Shayna Jacknek - jelentette be szombaton az Ausztrál Úszószövetség.

A húszéves sportoló egy június 26-án elvégzett vizsgálaton akadt fenn. A 2017-es budapesti vb-n különböző váltószámokban kétszer ezüst- és kétszer bronzérmes Shayna Jack elutazott a dél-koreai Kvangdzsuban zajló világbajnokságra, de még a viadal kezdete előtt hazatért.

A versenyző Instagram-bejegyzésben kommentálta a hírt. Mint írta, szomorú, hogy a doppingvád miatt haza kellett utaznia, egyúttal hangsúlyozta: nem az ő tudtával és szándékával került a szervezetébe a tiltott szer.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

They say a picture is worth a thousand words, in this case a picture can not describe the amount of pain and vulnerability I am feeling right now. It is with great sadness and heartache that I had to leave due to allegations of having a prohibited substance in my system. I did NOT take this substance knowingly. Swimming has been my passion since I was 10 years old and I would never intentionally take a banned substance that would disrespect my sport and jeopardise my career. Now there is an ongoing investigation and my team and I are doing everything we can to find out when and how this substance has come into contact with my body. I would appreciate if you respect my privacy as this is very hard for me to cope with

Shayna Jack (@shayna_jack) által megosztott bejegyzés,

Mint arról az Infostart is beszámolt, az ausztrál Mack Horton azzal tüntetett a 400 m férfi gyorsúszás éremátadóján, hogy nem állt fel a dobogóra a kínai himnusz alatt. Mack Horton fájlalja, hogy akárhányszor is keveredik doppingügybe Szun Jang, egyszerűen nincs következménye. Horton három éve egyszerűen doppingos csalónak titulálta a kínait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×