eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: The Guardian

Újabb hullámokat vet az úszóbotrány

Világszerte megosztotta az úszás iránt érdeklődőket, hogy az ausztrál Mack Horton a 400 méteres gyorsúszás döntője után nem volt hajlandó felállni a világbajnoki dobogóra a kínai Szun Jang mellé, megbukott a doppingellenőrzésen az ugyancsak ausztrál Shayna Jack.

Nyilvánvaló, hogy máskor az úszónő ügye nem érne sehol a nagyvilágban többet egy kétsoros hírnél, ezúttal azonban felkapta a média. A kínai különösen. A 2017-ben Budapesten két váltószámban is vb-ezüstérmes úszónő személyes okokra hivatkozva nem indult a kvangdzsui világbajnokságon, majd még a versenyek alatt kiderült, hogy pozitív lett júniusi doppingvizsgálata eredménye. Ligandrolt használt, ami a testépítőknél gyakorta használatos szer.

A kínai média, amely várta a megfelelő visszavágás lehetőségét Horton sokat vitatott demonstrációja óta, most képmutatással vádolja az ausztrálokat. Válogatott durvaságokat ír, az ottani állami média könnyű szívvel általánosította az ausztrálokat az ügyben,

Hortont egyszerűen bohócnak nevezte.

Az ausztrál versenyző online halálos fenyegetéseket is kapott. Shayna Jack ügye most olaj a tűzre.

Leigh Russell, az Ausztrál Úszószövetség egyik vezetője azt mondta, ők már tudtak Jack ügyéről, amikor Horton demonstrált, ezért nagyon nehéz szívvel nézték a tiltakozó akciót. Az ottani doppingügynökség korábbi vezetője, Richard Ings azt mondta az ABC-nek, hogy az Ausztrál Úszószövetség gyorsabban is reagálhatott volna Jack ügyére, mert azzal, hogy egy ideig elhallgatták az igazságot, csak rontottak a helyzeten.

Horton egyébként megszólalt a Jack-ügyben is, s azt mondta, amit neki mondania kell: „A véleményem nem változott, minden sportolónak a tiszta sportot kell támogatnia, legyen szó bármilyen sportágról és bármilyen nemzetről.”

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×