INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

milák kristóf

michael phelps

fina

úszás

vizes-vb 2019

világcsúcs

Milák Kristóf örül, miután óriási világcsúccsal lett aranyérmes a 200 méteres férfi pillangóuszás döntőjében a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. A 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját adta át a múltnak.

Milák: örültem volna, ha Phelps még pár évig kibírja

Infostart

Az úszóvilág még mindig az állát keresi Milák Kristóf 200 méteres pillangón elért szerdai világcsúcsa után.

Ahogy arról beszámoltunk, Michael Phelps is gratulált Milák Kristófnak a világbajnoki győzelméhez, és ahhoz, hogy megdöntötte 2009 óta fennálló világcsúcsát 200 méteres pillangóúszásban.

Az Olympic Channel ennek kapcsán közzétett egy interjúrészletet Milákkal, amelyben a magyar úszó az amerikai legendáról beszélt.

"Igazából nagyon sajnálom, hogy idő előtt abbahagyta, nagyon szerettem volna vele összemérni a tudásomat.

Igaz, kicsit esélytelenek játéka lett volna kettőnk között, de örültem volna, ha még pár évig kibírja" - nyilatkozta, hozzátéve, reméli, hogy ő lesz a 2020-as tokiói olimpia Michael Phelpse.

A nemzetközi szövetség (FINA) pedig közzétett egy videót, amelyen Phelps 2009-es római és Milák kvangdzsui úszását tette egymás mellé. A 23-szoros olimpiai bajnok 2001 óta tartotta a világcsúcsot, hétszer javítva rajta.

A másik magyar világcsúcstartót, Hosszú Katinkát is megkérdezték Milák győzelméről.

"Az edzőkkel közösen néztük a döntőt, egyszerűen nem találtam a szavakat, történelmet írt. Nagyon érdekes érzés volt, hogy egy honfitársamnak szurkolhattam a világcsúcsért, ráadásul mi nap, mint nap ugyanott készülünk a Duna Arénában, elképesztő pillanatok voltak. Egyúttal nekem is óriási motiváció, szeretnék újra az ő helyében lenni" - mondta, arra utalva, hogy továbbra is üldözi saját világrekordjait 200 és 400 méter vegyesen.

Hozzátette, természetesen egy-egy jó tanáccsal ellátta már a 19 éves Milákot, de leszögezte, ő egy igazi bajnok, aki maga is képes "boldogulni".

Miláknak a magyar szövetség elnöke, Wladár Sándor adta át az aranyérmet, aki közösségi oldalán külön is gratulált.

"Kristóf, nagyon büszke vagyok Rád! Minden magyar nevében köszönöm ezt a kicsit kevesebb, mint 1 perc 51 másodpercig tartó élményt. A FINA vezetői azt mondták nekem: ez az egy úszás legalább 10%-kal megnövelte az egész kvangdzsui világbajnokság értékét.

Szóval köszönöm neked, Bajnok, hogy ismét Magyarországtól hangos az uszodák világa!

És persze köszönöm szüleidnek, Mihálynak és Ildikónak, hogy mindvégig, kiskorodtól fogva bíztak benned, támogattak mindenben, igazán büszkék lehetnek Rád! Akárcsak mestered, Selmeci Attila, aki most végre ország-világtól megkaphatja az őt már annyira régen megillető elismerést. Attila, fantasztikusak vagytok!" - írta, hozzátéve, hogy reméli, egy év múlva az olimpián is összejön a hasonló találkozás az éremátadón.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018