eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sós Csaba: ma lett világklasszis úszó Milák Kristófból

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya értékelte az InfoRádióban Milák Kristóf világbajnok úszását.

Isten áldotta tehetség, akinek a családja minden támogatást megad, ahogy a szövetség is, az edzője pedig világszínvonalú szakember" - mondta Sós Csaba a kvangdzsui világbajnokságon a 200 méteres pillangóúszást hatalmas világcsúccsal megnyerő Milák Kristófról. Mint említette, az sem volt véletlen, hogy Wladár Sándor, a szövetség elnöke 2017 végi megválasztásakor rögtön felkarolta a fiatalembert.

"A teljes magyar sport ünnepe a mai. Ezt a teljesítményt másfél évvel ezelőtt megjósoltam, akkor voltak, akik kinevettek, megnézném most az arcukat" - mondta a szövetségi kapitány, de hozzátette, nem kellett ehhez egyébként nagy jóstehetség, mert tavaly is tudott volna már világcsúcsot, még ha nem is ekkorát, mint amit most úszott, de akkor sok minden elvonta a figyelmét: sorozatban versenyzett ifjúsági és felnőtt Eb-n, érettségizett, beteg volt, aztán ifjúsági olimpiát nyert.

"Az edzőjével ősszel újra beleálltak a munkába, és mára kiforrott, világklasszis úszó lett" - mondta Sós Csaba, és felhívta a figyelmet arra, hogy Milák Michael Phelps világcsúcsát javította meg, ráadásul majdnem egy másodperccel. beszélt arról is, hogy a vetélytársakat mennyire lephette meg a magyar úszó eredménye: "Az úszók tudják, hogy kiben mi van. Szerintem azok, akik bent voltak a medencében, lepődtek meg a legkevésbé."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×