eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla
Milák Kristóf örül, miután óriási világcsúccsal lett aranyérmes a 200 méteres férfi pillangóuszás döntőjében a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. A 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját adta át a múltnak.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf kicsit pánikba esett

"Ezt mégis hogy csináltam?" - reagált a köztévé kamerájában világcsúcsa után Milák Kristóf, aki majdnem egy másodperccel megdöntötte Michael Phelps korszakos világcsúcsát 200 pillangón a kvangdzsui úszó-világbajnokságon.

"Ezt mégis hogy csináltam?" - kezdte nyilatkozatát Milák Kristóf a köztévében, amikor kiszállt a medencéből friss világcsúcstartóként és felnőtt világbajnokként a vizes-vb negyedik medencés úszónapján. "Mert nem tudom" - folytatta.

Elmondása szerint napközben már azt számolta, hogy a világcsúcs hogy lesz meg. Megismételte: fogalma sincs, hogy mit csinált, ezt követően azonban viszonylag pontosan leírta, mi történt a medencében.

"Az első fordulónál láttam, hogy egy testhosszal előttem van Chad Le Clos, akkor kicsit pánikba estem, de fokozatosan gyorsítottam, és vártam, hogy besavasodjak, de csak nem történt meg,

nagyon könnyű volt az egész" - elemezte magát a 19 éves honvédos úszósztár.

Hozzátette, Kozma Dominik két éve megmondta, hogy jön majd a "Milák-csúcs".

"Megtanultam 200 méter pillangót úszni" - zárta értékelését.

És rögzítsük: Milák Kristóf új világcsúcsa 1:50,73, Michael Phelps korábbi rekordja 1:51,51 volt. Szinte napra pontosan tíz éve úszta a római világbajnokságon. Cseh László hasonlóan régi Európa-csúcsa (1:52,70) is természetesen a múlté.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×