eur:
389.5
usd:
363.21
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Märcz Tamás szövetségi kapitány a vízilabda férfi világliga európai selejtezőjében játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésén a Debreceni Sportuszodában 2018. március 20-án. Magyarország-Hollandia 13-1.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Magyar-olasz után: "nem lehet 12 gólt kapni"

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint a második negyed elején ment el a találkozó, de nagy dolog, hogy Varga Dénes nélkül a legjobb négyig elverekedte magát a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui vizes vb-n.

12-10-re kikapott a kvangdzsui vizes-vb férfi vízilabdatornájának elődöntőjében a magyar válogatott Olaszországtól. Az első negyed után még 4-2-re vezetett, aztán viszont azonnal kapott 3 gólt, és hiába zárkózott fel 7-7-nél, a záró negyed előtti pillanatokban megint jött egy kínos rövidzárlat, így az olaszoknak csak figyelniük kellett az utolsó 8 percben.

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint a csapat jól kezdett, jól ment bele a mérkőzésbe. De aztán...

"...a második negyedben volt egy olyan törés, ahol nem tudtunk az olasz gólokra válaszolni, mindig rálőttek egy gólt az előnyükre"

- fogalmazott a mérkőzés után az M4-nek a kapitány.

Mint felidézte, sokszor már pótcenter-megoldásokkal operáltak.

"A fiúk mindent megtettek, de mindig valahogy egy pici hiányzott. Ez egy jól játszó olasz csapat volt ez, mi sem játszottunk rosszul, a végén nagyon hiányzott az, amit a második negyedben elveszítettünk" - tette hozzá.

Echenique kezét nem "kalkulálták bele", de összességében így is nagy dolognak tartja, hogy a mérkőzés elején betett Varga Dénes nélkül is idáig eljutott a válogatott a vb-n. "Holnapután szeretnénk kikaparni a bronzérmet" - fogadkozott.

Angyal Dániel szerint is jól játszottak az olaszok, de

"a 12 kapott gól nem fér bele egy ilyen meccsen".

"Minden egyes gól fájt, a végén vesztes állásból pedig még többet is kellett kockáztatni.

Amit a második negyedben csináltunk, az pedig semmilyen szinten nem fér bele.

Sok, labda nélküli kiállítás jött" - elemezgetett Angyal Dániel.

A Horvátország elleni bronzmérkőzés a két évvel ezelőtti vb-döntő "visszavágója" lesz, szombat reggel 10-kor (európai idő szerint). A hölgyek Ausztrália elleni vb-bronzmeccse péntek 10 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×