eur:
389.31
usd:
362.2
bux:
67941.95
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én. Kapás Boglárka aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka: hihetetlen, hogy ez megtörtént

A 200 pillangó friss világbajnoka elsírta magát a siker után, aztán azt mondta, hogy megint gyenge idővel lehetett nyerni...

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján. A szám Európa-bajnoka, aki korábban gyorsúszóként volt olimpiai és világbajnoki bronzérmes, óriási hajrával csapott be elsőként a célba, és láthatóan el sem hitte azt, hogy aranyérmes lett.

A minimális terve az volt, hogy végre 2:07-en belüli időt érjen el, ez sikerült is (2:06,78), és mellesleg világbajnok lett.

"Nem is láttam a rajtkövön a jelzőlámpát villogni, nem tudtam, hogy első vagyok-e, vagy negyedik. Eléggé hihetetlen, hogy ez megtörtént. Örülök, hogy 2:07 alatt vagyok. Elég lassú volt még mindig a mezőny. Nagyon boldog vagyok, hogy győztem, de megint gyenge idővel lehetett nyerni" - mondta Kapás Boglárka az M4 Sportnak. tavaly, miután megnyerte a glasgow-i Európa-bajnokságon, szintén így értékelte a teljesítményét...

"Minden pontosan úgy történt, ahogy elterveztem, tudtam, hogy egy testhosszon belül kell lennem az amerikaiakkal szemben, és akkor meglehet.

Jöttem is fel rájuk, az utolsó ötvenen pedig már semmire sem szoktam gondolni. Nagyon boldog vagyok, megérte otthagyni az 1500-at" - mondta a friss világbajnok.

"Még mindig remeg a kezem és a lábam. Csak reméltem, hogy nem ájulok el a dobogón" - mondta az eredményhirdetés után, kezében élete első világbajnoki aranyérmével, amelyről azt mondta, hogy eléggé értékes darab a gyűjteményében.

"Nagyon keményen dolgoztam egész évben. Csak kicsivel több mint egy éve készülök pillangóra, mert tavaly az Eb előtt még inkább a gyors volt előtérben. de lélekben már akkor is a pillangóé volt a főszerep. Idén már a fizikai felszülésben is, fejben pedig maximálisan arra készültem. Jövőre beletesszük a szükséges plusz munkát, a motivációval már nem lesz probléma. Még több izmot kell rám pakolni, és akkor nem lesz gond" - mondta Kapás Boglárka.

Két éve a pályafutása mélypontjaként élte meg a budapesti világbajnokságot, amikor három gyorsúszószámban is hajszállal maradt le a dobogóról. "Ez a 200 pillangó egy mentőöv volt, amit utánam dobtak. Nagyon boldog vagyok" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×