eur:
389.65
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az aranyérmes Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka világbajnok

Kapás Boglárka aranyérmes lett 200 méteres pillangóúszásban a kvangdzsui vizes-világbajnokságon. Szilágyi Liliána a hatodik lett.

Az első fordulónál Szilágyi Liliána negyedik, Kapás csak a nyolcadik helyen úszott, utóbbinak száz méter után jelentős hátránya volt az élen haladókkal. Az utolsó ötven méterre Kapás már negyedikként fordult rá, Szilágyi az ötödik volt. Kapás csodálatos hajrába kezdett, és óriási hátrányt ledolgozva diadalmaskodott.

Az UTE versenyzője 2:06,78 perces eredménnyel, hatalmas hajrával győzött, megelőzve az esélyesebbnek gondolt amerikai Hali Flickingert és Katie Drabotot.

Kapás a magyar úszósport 31. nagymedencés aranyérmét nyerte.

Ez a magyar küldöttség negyedik aranyérme Kvangdzsuban: Milák Kristóf 200 pillangón, Hosszú Katinka 200 vegyesen, Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók 5 km-es számában nyert.

A 26 éves úszó pályafutása második világbajnoki érmét szerezte, 2015-ben Kazanyban 1500 méter gyorson volt harmadik. Tavaly 200 pillangón megnyerte az Eb-t.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×