eur:
394.03
usd:
368.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Michelisz Norbert a TCR futama előtt a mogyoródi Hungaroringen 2017. június 18-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Nem titkolt bizakodással tekint a Hungaroringre a magyar sztár

A túraautó-világkupa (WTCR) hungaroringi versenyhétvégéjén is nehéz helyzetben lehetnek a Hyundai pilótái az esélykiegyenlítő rendszer miatt - jelezte az InfoRádiónak Michelisz Norbert. Arról is beszélt, hogy a három futam egyike azért adhat érdemi esélyt a jó szereplésre.

Alapvetően optimista volt a marokkói idénynyitó után is, noha pontok és teljesítmény terén is egy kicsit felemás hétvége volt az előző Michelisz Norbert túraautó-versenyző számára; tudta azt, hogy nem az lesz a legegyszerűbb és legsikeresebb hétvégéje a szezonban.

"Fontos, hogy az ember egy bizonyos pontmennyiséget mindig begyűjtsön, ahogy tettem azt Marokkóban is, amikor nem gondoltam, hogy futamgyőzelemre is esélyem lesz" - fogalmazott a Hyundai magyar pilótája.

A fordított rajtrácsos, "esélykiegyenlítő" futam most Michelisz Norbertnek dobogós esélyt kínál, ennek az az oka, hogy papíron a Hungaroring kevésbé fekszik egy olyan autónak, mint amilyennek a marokkói pálya, ahol papíron az egyik legerősebb kocsival is csak vért izzadva tudtak az első tízben lenni.

Utána változhat a képlet, a versenykiírás szerint a Hyiundai-pilóták közül lehet olyan, aki versenyben lesz a végső győzelemért a vb-n.

"Azt is hozzátenném,

az utolsó versenyhétvége előtt akár még tíz versenyző is lehet, aki esélyes lesz a bajnoki címre.

Tehát a bajnokságban lévő hét márka közül négy biztosan ott lesz a matematikai esélyesek között" - latolgatta az esélyeket az InfoRádióban Michelisz Norbert.

A szurkolók nyugton hagyják őt; világos, hiszen az elmúlt időszakban Németországban és Olaszországban volt, sokszor a telefont is kikapcsolta, és csak "a lányoknak", vagyis szűk családjának élt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×