eur:
392.62
usd:
366.04
bux:
66838.85
2024. április 25. csütörtök Márk
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében Törökország ellen játszott mérkőzésen 2018. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Horrormeccsen kapott ki Oroszországtól a Bíró-hölgykoszorú

A magyar női vízilabda-válogatott az elődöntőben kikapott az orosz csapattól, így vasárnap a bronzéremért játszhat az Európa Kupa hatcsapatos döntőjében, Torinóban.

Felváltva vezettek a csapatok, ám rendre csupán egy góllal. Ez a helyzet először a harmadik negyedben változott, amikor az oroszok kétgólos előnyre tettek szert (10-8), majd elléptek 12-9-re. A magyar válogatott nem adta fel, a végül öt találatig jutó csapatkapitány, Keszthelyi Rita vezérletével a játékrész végére minimálisra csökkentette hátrányát (13-12).

A befejező nyolc percben minden orosz gólra érkezett megfelelő magyar válasz, így bő három perccel a vége előtt Keszthelyi 15-14-re alakította az állást, de az egyenlítés már nem jött össze.

Az Európa Kupából az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A bronzmeccsre vasárnap 15 órakor kerül sor az olasz válogatottal.

Eredmény, elődöntő:
Oroszország-Magyarország 15-14 (4-3, 4-4, 5-5, 2-2)
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Parkes 3, Szücs, Gurisatti 2-2, Csabai, Szilágyi 1-1

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×