eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Keszthelyi Rita, a magyar és Valeria Mariagrazia Palmieri (j), az olasz válogatott játékosa a női világliga selejtezőjének 6. fordulójában játszott mérkőzésen, Szentesen 2019. március 5-én. Magyarország - Olaszország 12-8.
Nyitókép: Keszthelyi Rita, a magyar és Valeria Mariagrazia Palmieri (j), az olasz válogatott játékosa a női világliga selejtezőjének 6. fordulójában játszott mérkőzésen, Szentesen 2019. március 5-én. MTI/Ujvári Sándor

Új vízilabdaszabályok - Keszthelyi Rita szerint felborulhat a rendszer

Türelmes játékra törekszik Görögország ellen a magyar női vízilabda-válogatott pénteken az Európa Kupa hatos döntőjének első mérkőzésén - mondta Keszthelyi Rita csapatkapitány az InfoRádiónak.

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy jellemezte a pénteken kezdődő Európa Kupát, mint egy mini-Eb-t. Keszthelyi Rita csapatkapitány szerint is van ebben valami. Mint az InfoRádiónak elmondta, ott lesz rajta a kontinens hat legerősebb csapata, de különbség is van, ugyanis az Európa-bajnokság elvben az egyetlen torna, amiről európai csapat kijuthat a 2020-as olimpiára.

"Nagyon nagy megmérettetés lesz, de a Világliga és a vb lesz a legfontosabb idén" - tette hozzá az Újpest Európa-bajnoka.

Az elmúlt napokban sokkal több időt töltött együtt a válogatott, mint korábban a mérkőzések előtt. Ez Keszthelyi szerint az összerázódásban segített, illetve abban, hogy meg tudtak ismerkedni az új szabályokkal.

"Az egy az egy elleni játékszituációkban erős játékosokat fogják segíteni az új szabályok, sokkal több terük lesz, de ki fog derülni, a bírók hogyan ítélik meg a büntetőt vagy a kiállítást, ha valaki 6 méteren belül ziccerben van"

- fogalmazott a vízilabdázó, aki szerint felborulhat a rendszer, de inkább "kezelhető változásnak" tartja az újításokat.

Péntek délután Görögország ellen kezd a magyar csapat. Keszthelyi egy, az utolsó pillanatig támadó, passzolgató, statikus görög csapatra számít, ezért türelemre int, és úgy érzi, a magyarok gyorsasága és a lefordulások komoly esélyt jelenthetnek a Bíró-gárda számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×