eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Twitter/RB Leipzig English ‏

Lőw Zsolt: minden romba dőlt, amit eddig felépítettünk

A Paris Saint-Germainnél nem találják a válaszokat arra, hogyan eshettek ki a Manchester United ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A PSG 2-0-ra nyert Manchesterben, ám a hazai visszavágót 3-1-re elveszítette, így búcsúzott a BL-től. A United az utolsó percekben egy videobírós döntéssel megítélt tizenegyesből szerezte meg a továbbjutást eldöntő gólt.

"Óriási csalódottság van bennem. Akkora, mint talán még soha. Rettentően nehéz megfogalmazni, mit érzek. Számos útja van annak, hogy valaki veszítsen, de ahogyan mi buktunk el, az a legritkább esetben fordul elő. Százból egyszer. Vagy inkább ezerből...

A lefújás óta keressük a válaszokat a miértekre, de nem találjuk. Talán nincs is válasz"

- mondta Lőw Zsolt, a párizsiak másodedzője a Nemzeti Sportnak.

Thomas Tuchel segítője szerint egy hatalmas lehetőség, egy álom kapujában álltak, de a sors, vagy valami más megakadályozta őket abban, hogy belépjenek rajta. "A futballban van szerencse és van pech is, ám ez jóval több volt mint pech" - jelentette ki.

Lőw Zsolt azt mondta, tisztában voltak vele, hogy a 2-0 veszélyes eredmény.

"A manchesteri győzelmünk után kellő magabiztossággal vártuk a visszavágót, ám azt egy másodpercig sem gondolom, hogy közülünk bárki is elbízta volna magát, hogy félvállról vette volna a meccset, hogy ne koncentrált volna kellőképp. Volt egy elképzelésünk, amely egészen a második percig élt" - emlékezett vissza a meccsre és Lukaku első góljára.

A PSG aztán összekapta magát, fölényben játszott, és egyenlített is, sőt, újabb gólokat szerezhetett volna.

"Egyáltalán nem volt benne a pakliban, hogy a Manchester rúg még egy gólt. Helyette mi rúgtunk magunknak még egyet. Egy félidő alatt két súlyos csapás ért minket. Mindenki rádöbbent: ha még egyet hibázunk, vége, kiesünk. Onnantól fogva gyakorlatilag

lebénult a csapat. Senki sem mert kockázatot vállalni, senki sem mert extrát húzni"

- nyilatkozta, hozzátéve, hogy a félelem rányomta a bélyegét a folytatásra.

Beszélt a videobírós esetről is, amelyet sokan vitattak.

"A labda talán még a stadionból is kirepült volna, olyan lövés volt, ő mégis tizenegyest ítélt. Ezzel elbuktunk egy Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt. Mit mondasz erre? Nyilván sok mindent bele lehet magyarázni, például azt, hogy nem kellett volna két kapitális hibát elkövetnünk, vagy azt, hogy már rég lerendezhettük volna a továbbjutást. Ez tény. Mint ahogy az is, hogy

ami szerda este Párizsban történt, annak nem sok köze volt a labdarúgáshoz. A sportág összes szabálya, valamint a mérkőzés után kapott statisztikák szerint nekünk kellett volna nyernünk."

Lőw Zsolt szerint a csapat nagy fejlődésen ment keresztül a szezon során, amely az első volt a Tuchel vezette szakmai stábbal. A bajnokságot toronymagasan vezeti a PSG, de a nagy cél a BL volt.

"Most azt érzem, minden romba dőlt, amit eddig felépítettünk. Akik ezt megélték, azokat nagyon nehéz lesz motiválni. Álljunk azzal a játékosok elé, hogy hajtsatok a bajnoki címért? Tizenhét ponttal vezetjük a bajnokságot. Valahogy mégis meg kell találnunk az inspirációt. El kell hitetnünk a csapattal, a vezetőkkel és a szurkolókkal, hogy van értelme felállni a padlóról! Mindenekelőtt azonban magunkkal kell elhitetnünk..." - fejtette ki.

A másodedző szerint erősebben térnek vissza a következő idényre, de a búcsú most még fáj.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×