INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

hosszú katinka

úszás

shane tusup

Hosszú Katinka 2017. július 3-án egy budapesti sajtóbeszélgetésen, amelyen bejelentették, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó csatlakozott a MOL Csapathoz.

Hosszú Katinka: ezt a meccset Shane nyerte

Infostart

Válásról, Duna Aréna-használatról, profi úszóvilágról, Iron-brandről is vallott a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a 24.hu-nak adott interjújában. Áprilisban nagy bejelentéssel áll elő.

Terjedelmes interjút adott a 24.hu portálnak a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, aki kendőzetlenül beszélt az elmúlt másfél év történéseiről körülötte - Shane Tusupot, a Duna Aréna használatát és az úszóvilágról alkotott véleményét is beleértve.

Először is elmondta, azért beszél nehezen volt férjéről, mert a negatívumok mellett annyi mindent köszönhet neki, ám biztos, most jobban önmagának érzi magát.

Válóperéről kiderült, az Los Angelesben zajlott, arra kérdésre pedig, hogy tisztességesen elosztottak-e mindent, azt válaszolta:

"örülök, hogy vége", "ezt a meccset Shane nyerte", "ez volt a racionális döntés".

Magánéletéről a jövőben sokkal kevesebbet fog közölni, mint a múltban, igaz, a múltot illetően nem bánt meg semmit. Még azt elmondta, "nehéz olyan emberre felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait".

A három olimpiai aranyérme utáni edzői járadékot - mint mondta - nem kapja meg senki, el fog úszni.

Hosszú Katinka emancipált nőnek tartja magát:

"százszázalékosan bele tudnék állni a nők egyenjogúságáért folytatott harcba. Lehet, bele is fogok. Ezt mélyen átéltem az utóbbi évben,

hiszen azóta tényleg mindent nekem kell csinálni. Tény, Shane üzletileg rengeteget hozzátett, kitalált, tervezett, de Magyarországon éltünk, engem ismertek, én tárgyaltam". Úgy érzi, aki nőként akar érvényesülni a társadalomban, nehezebb dolga van, mint a férfiaknak.

Az új edzővel, Petrov Árpáddal való összecsiszolódása jól megy, de az igazi erőpróba a nyári koreai világbajnokság lesz. Az edző szerepét abban látja, hogy ő a külső szem, "de nem noszogatás szempontjából fontos a jelenléte", hanem hogy mikor álljon le Hosszú.

Az úszónőnek arra a megerősítésre van szüksége a partról, hogy amit ők csinálnak, az a legjobb a világon. "Lehet, hogy nem az, de nekem azt kell hinnem, tudnom, hogy ez a tuti."

Az edzés-versenyzés módszeren is változtattak, legfőképp a tornatermi eljárásokon, de túl sokat azért nem:

"Rá kellett jöjjek, nekem az a metodika működött, attól érzem magam erősebbnek, amit Shane-nel szinte tökéletesre csiszoltunk."

A Duna Aréna használatáról szólva elmondta, korábbi cége a BP2017-tel szerződött, most az Iron Swim szerződött a Magyar Nemzeti Sportközpontokkal, ám azt Hosszú Katinka nem mondta meg, mennyit fizet az uszoda használatáért, mindössze annyit árult el: "több milliós tételről van szó". A klubról szólva még hozzátette, önmagában veszteségesen működik.

Elárulta, a FINA-val mint nemzetközi úszószövetséggel szemben megalakult International Swimming League-et végül nem ő hozta tető alá, hanem egy dollármilliárdos ukrán ember, akivel "párhuzamosan dolgoztak" a profi szemlélet meghonosításán. Még "csapatverseny" típusú viadalt is az ukrán szervezett először, ekkor vált komollyá a terv, és ezután keresték meg Hosszú Katinkát is, hogy szervezzen csapatot maga köré: az első évben a mágnás fizet mindent - a négy verseny költségeit idén szeptember és december között. A fogadtatástól függ, mi lesz a jövő, de várhatóan a 2020-as olimpia után egy hosszabb sorozat indul - ősztől tavaszig.

A csapatába egyébként inkább külföldiek akarnak bekerülni, mint magyarok.

Hosszú Katinka elmesélte,

benne volt a közelmúltban, hogy elengedi az Iron nevet,

de végül úgy döntött, ebből az "ölébe pottyant" brandből most van lehetőség nemzetközi terméket csinálni, hogy Iron Budapest lesz a csapatnév. Az összetételt egyébként április elején bejelenti.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018