INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

petrov árpád

úszás

hosszú katinka

edző

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó és edzője, Petrov Árpád a fővárosi Duna Arénában tartott sajtótájékoztatójukon 2018. november 28-án.

Intim részleteket árult el Hosszú Katinka edzője

Infostart

Petrov Árpád szenvedélyesnek, vidámnak és keménynek tartja tanítványát, akivel egyetlen eredményére sem bontottak még pezsgőt, erre leghamarabb a tokiói olimpia után kerülhet sor.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka edzője, Petrov Árpád, aki az év elején még tanítványának inkább az erejében kívánt fejlődést elérni egy-egy versenyközi időszakban, majd egyre inkább tevődött át a hangsúly a gyorsaságra, illetve az úszás technikai, finom összetevőinek csiszolására, és ma már zene is szól az edzéseken.

"A munka inkább már arról szól, hogy például a hátat milyen frekvenciával ússza Katinka, hogy pillangón milyen magasan legyen a csípője, vagy hogy mellen hogyan kezdje el a tempót"

- hozott példákat.

A tavaly július óta eltelt időben szerinte már jobban tisztában vannak vele, hogyan viselkedik és gondolkodik a másikuk; az Iron Ladyvel szerinte egyáltalán nem nehéz, magát pedig a világ legegyszerűbben kezelhető emberének látja, egyszersmind "hat rá" az úszónő.

"Az, hogy a kemény munka kifizetődik, nem csak közhelyszerű megállapítás. Életforma.

A Katinka-jelenség, ha ilyen közel vagy hozzá, megköveteli és egyben katalizálja is azt a fegyelmet és szenvedélyt, amelyet ő képvisel.

Hihetetlenül magával ragadó. Fegyelmezettebb és energikusabb ember lettem mellette" - ecsetelte a szakember.

Munkájuk fókuszában már most a tokiói olimpia áll, de nem gondol erre minden nap, mert az "demoralizálná és megdermesztené".

Szerinte a legnehezebben összerakható úszószám a 400 vegyes, amit azért úsznak olyan kevesen jól, mert több edzés kell hozzá, mint máshoz.

Azt tisztázta, hogy a pletykák ellenére mégsem harcolnak azért, hogy indulási jogot nem elnyerve Hosszú elindulhasson a vb-n 200 pillangón is, április harmadikán elküldte Petrov, Hosszú mit úszna a világbajnokságon nyáron; a 200 és 400 vegyesen kívül még "két kiegészítő számot".

Petrov Árpád már a legfőbb nyári vetélytársakat is megnevezte: a japán Ohasira, a spanyol Belmonte és a kanadai Pickrem, de legnagyobb "ellenfél" saját maga lesz Hosszú Katinka számára.

Az edzések hangulatáról szólva elmondta még, hogy

"az nyilvánvaló, hogy egy b... meg az edzésen nem ugyanolyan, mint a hétköznapokban, és olyan tényleg nem volt, hogy három, talán kicsit drasztikus egymásra szólással ne intéztünk volna el mindent.

Az íjnak, amelyet a tokiói céltáblára tartunk, még nem sérült meg a húrja."

Hosszú Katinkát három szóval jellemezve vidámnak, szenvedélyesnek és keménynek tartja az edző.

"Az, amit látnak az emberek, őszinte kép rólunk.

Két lépéssel járunk mindenki előtt,

mindannyiunknak biztonságot ad ez a szoros kapocs közöttünk" - fogalmazott Petrov, aki nem pezsgőzik Hosszú Katinkával a tokiói olimpia végéig.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018