INFORÁDIÓ 
2020. május 25. hétfő
Orbán

wladár sándor

músz

duna aréna

hosszú katinka

Az úszószövetség átvágta a Duna Aréna gordiuszi csomóját

Az úszószövetség átvágta a Duna Aréna gordiuszi csomóját

Infostart / InfoRádió

Elkészült a Duna Aréna második erősítőterme, így a magyar úszóválogatott itt edző tagjai immár teljesen a saját időbeosztásuk szerint használhatják a létesítményt - közölte az InfoRádióban a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor.

A Magyar Úszó Szövetség érzékelte a Duna Aréna átalakításával keletkezett problémát, miszerint a létesítmény méretéhez képest kevés az egy edzőterem, ezért gyorsított ütemben kialakítottak egy "B-tornatermet".

"Egy ilyen fantasztikus létesítmény, mint a Duna Aréna, az úszók rendelkezésére még nem állt soha, és van már kamerarendszerünk is, amit hamarosan napi használatba veszünk" - újságolta az InfoRádiónak Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Kérdésre válaszolva, miszerint a korábban ismertté vált súrlódások megszűnnek-e a Duna Aréna edzőterem-használatát illetően, elmondta, a magyar (úszó)sportban mindig vannak problémák, amik újratermelődnek, de most sikerült egy helyzetet megoldani,

az új edzőterem olyan innovatív gépekkel lett felszerelve, ami a sportág igényeit maximálisan kielégíti.

"Tíztől harminc éves korig mindenki meg fogja találni azt a gépet, amivel fel tudja készíteni magát" - tette hozzá az elnök.

Ismert, korábban Hosszú Katinka és klubja ragaszkodott ahhoz, hogy egy konkrét reggeli idősávban használhassa a Duna Aréna egyetlen konditermét, így a többi válogatott úszónak más szárazföldi edzéslehetőség után kellett nézni.

A Wladár Sándorral készült teljes interjút meghallgathatják csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

Nyitókép: Derencsényi István/Magyar Úszó Szövetség

Kapcsolódó hang

Duna Aréna tornaterme - Wladár Sándor
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018