eur:
388.95
usd:
362.14
bux:
68617.43
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pxhere

Esélye sem volt a magyar válogatottnak a Davis Kupában

Nagy Péter és Borsos Gábor párosa a pénteki két egyes verseség után szintén kikapott német riválisától, így 3-0-s német vezetés után már nincs tétje a két nemzet közti DK-párviadalnak.

Nagy Péter és Borsos Gábor két szettben kikapott Jan-Lennard Strufftól és Tim Pütztől, így a németek már behozhatatlan, 3-0-s előnyben vannak a magyarokkal szemben a tenisz Davis Kupa frankfurti selejtezőjében, s továbbjutottak a döntőbe.

A Fraport Arenában rendezett csata második napjának a 2-0-ra vezető házigazdák úgy vágtak neki, hogy a három mérkőzésből elég egyet megnyerniük ahhoz, hogy biztosítsák továbbjutásukat a madridi DK-fináléba. Erre már a szombati programot megnyitó páros találkozón jó esély kínálkozott, mivel Struff a 30., Pütz a 71. a páros rangsorban, míg az (amúgy rendkívül összeszokott) magyar duó tagjai egyaránt a top 500-on kívül voltak.

A mérkőzés elején Borsos hozta, Nagy viszont elvesztette az adogatását, aztán Pütz és Borsos sem nyerte a sajátját. Struff azonban megerősítette a brékelőnyt (4:2). A hálónál rendkívül hatékony németek néhány remek fogadással nemsokára már 5:2-re vezettek, majd 32 perc alatt besöpörték az első szettet.

A folytatásban 3:3-ig még bréklabdáig sem jutottak el a felek, főként a 196 centis Struff adogatásai bizonyultak érinthetetlennek. Ekkor Nagy szerváját vette el az ellenfél, majd 5:3-nál Borsosét is, ez pedig már a meccsbe került, amely

1 óra 10 percig tartott.

A kiírás szerint a nap hátralévő részében a hazaiak sztárja, a világranglistán harmadik Alexander Zverev száll szembe - immár tét nélkül - Piros Zsomborral, majd Philipp Kohlschreiber találkozik Nagy Péterrel.

A Davis Kupa idei reformja nyomán a 12 selejtező győztesei - köztük a németek is - részt vehetnek novemberben a 18 csapatos madridi döntőben, amelynek már biztos résztvevője az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és az amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit csapat.

A magyar és a német együttes 1936 óta hatodszor találkozott egymással a DK-ban, s a németek immár 4-2-re vezetnek.

Eredmény:

DK-selejtező, Frankfurt:
Németország-Magyarország 3-0 - állás a páros mérkőzés után
Jan-Lennard Struff, Tim Pütz-Nagy Péter, Borsos Gábor 6:2, 6:3
pénteken játszották:
Philipp Kohlschreiber-Piros Zsombor 6:7 (6-8), 7:5, 6:4
Alexander Zverev-Nagy Péter 6:2, 6:2

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×