eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Peking, 2018. október 5.Fucsovics Márton az olasz Fabio Fognini elleni mérkőzésen a pekingi keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntőjében 2018. október 5-én. Fognini 6:4, 6:4 arányban győzött. (MTI/EPA/Vu Hong)
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Kész helyzet állt elő a női és a férfi teniszválogatottnál

Hiába várja a Magyar Teniszszövetség Babos Tímea, illetve Fucsovics Márton jelentkezését, nem állnak a fontos februári feladat előtt álló válogatottak rendelkezésére. Nagyon keveset tudni a nézetkülönbség tartalmáról, az egyik fél álláspontja ismert csak.

Első számú férfi és női teniszezőnk szombaton közös Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy szeptemberi közleményük kiváltó okai nem változtak: az akkor megfogalmazott álláspontjuk továbbra is érvényben van, tehát Babos Tímea a Fed Kupán, Fucsovics Márton pedig a Davis Kupán nem szerepel a válogatottban. Mindaddig nem adják a nevüket egyetlen, a hazai szövetséghez köthető eseményhez sem, ameddig a szervezet működésében jelentős változásokat nem tapasztalnak.

Juhász Gábor sportigazgató, egyben a szövetség Fed Kupa-csapatkapitánya elmondta, a csapatot Babos Tímea, Stollár Fanny, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Jani Réka alkotja, a játékosok pedig egészségesek. Mint mondta, ő is értesült Babos Tímea Facebook-bejegyzéséről, de hivatalos értesítést ezidáig nem kapott.

"Fucsovicsék oldaláról jött egy egyértelmű, e-mailes válasz, Babos Tímeától nem. Elnök úrral folytatott üzenetváltást.

Én nem gondolnám, hogy annyi levél, üzenetváltás, beszélgetés után a mindenkori kapitánynak bármelyik sportágban is egy Facebook-bejegyzésből kellene tudomásul vennie egy sportoló rendelkezésre állását.

Nem tudom, hogy ez egyeztetve van-e Babos Tímeával, de feltételezem, hogy ekkora szarvashibát nem követnek el" - mondta el Juhász Gábor.

A Davis Kupa-csapatot irányító Köves Gábor arról beszélt, hogy Balázs Attila sérülése ellenére is rendelkezésre állhat, Valkusz Máténak azonban vírusos betegsége miatt le kellett mondania a szereplést. A csapatba Piros Zsombort, Borsos Gábort és Nagy Pétert is behívta. Fucsovics Márton a hétvégén jelezte a szakvezetőnek is, hogy nem vesz részt a tornán.

"Nagyon reménykedtem benne, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen Marci is ott lesz, hiszen óriási lökést adhatott volna a fiatal játékosoknak, hogyha ott lett volna a csapattal és szerepelt volna."

Köves Gábor sajnálja, de még mindig csodálkozik Fucsovics Márton döntésén.

Richter Attila, a szövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy

a válogatottban való szereplésnek nem lehet semmi sem a feltétele.

Szerinte fontos szempont, hogy a lehető legerősebb válogatott álljon ki. Mint mondta, a szövetség 6-7 éve változatlan feltételeket kínál a játékosoknak. Babos Tímea és Fucsovics Márton felé pedig továbbra is nyitottak.

"A szövetségnél egészen az utolsó másodpercig van lehetőség, nyitott karokkal várja bármelyik felkért játékos szereplését. Attól még, mert Márton írt egy Facebook-bejegyzést, illetve egy levelet a sportigazgató úrnak, hogy nem vesz részt;

ha meggondolja magát, vagy bármilyen módon elő lehet segíteni a megegyezést, akkor a szövetség ebben partner lesz"

- egyértelműsítette Richter.

Richter a nézetkülönbségről szólva annyit mondott csak: anyagi természetű.

A Davis Kupa-válogatott február elején Frankfurtba megy, hogy Németországgal mérkőzzön. A győztesre novemberben vár a 18 csapatos döntő. A Fed Kupában a magyarok az euro-afrikai zóna I-es csoportjában Angliában lépnek pályára, szintén februárban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×