eur:
393.87
usd:
369.12
bux:
65842.8
2024. április 23. kedd Béla
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) fogadja a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) vezetőit a Parlamentben 2018. április 27-én. Mellette Julio C. Maglione, a FINA elnöke (b4), Cornel Marculescu, a szövetség általános igazgatója (j2), Huszain al-Muszalam első alelnök (b2), Sam Ramsamy, második alelnök (b3), Paolo Barelli, alelnök (j3), Pere Miro, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság igazgató-helyettese (b), valamint Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) örökös tiszteletbeli elnöke (hátul, b-j) és Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke (j).
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Ezért került Budapestre a vízilabda világliga döntője

A férfi vízilabda világliga szuperdöntőjének megrendezése drága esemény, amelyet a többi között azért rendezhet Budapest június második felében, mert a Nemzetközi Úszó Szövetség és a kormány is támogatja - mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta, hogy ez egy nagyon drága esemény, amelyet a szövetség még soha nem rendezett.

"Több száz millió forint, mert olyan feltételeket szab a FINA"

- mondta, hozzátéve, hogy ezért szokott általában arab országokban, Kínában, Japánban, vagy Oroszországban lenni, akik belenyúlnak a zsebükbe, mert nekik így is megéri. Idén azonban az oroszok azzal a problémával kerültek szembe, hogy a futball-világbajnokság miatt vissza kellett mondaniuk az eseményt.

"Itt volt Budapesten a FINA-vezetés, és ha már nekik is nagyon jó tapasztalataik vannak akár európai események, akár FINA-események magyarországi rendezésével, "letámadtak" engem - mesélte Kemény Dénes.

Az elnök hozzátette, hogy pont kapóra jött Orbán Viktor miniszterelnök ebédmeghívása, mert így megemlíthette az ötletet. "Miniszterelnök úr kijelölte, hogy kivel egyeztessek, s mivel

a FINA kényszerhelyzetben van, a költségeknek legalább a felét magára vállalja,

ami egyébként nem normális egy ilyen esetben, így nyílt lehetőség arra, hogy a Duna Arénában legyen a szuperdöntő.

"Nagyon kevés az idő, úgyhogy jó eséllyel nem is a vízilabda szövetség fogja szervezni, hanem a vb szervező bizottsága, ami még nem oszlott fel, ott sokkal több ember áll rendelkezésre"

- mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×