eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A győztes Millennium játékosai a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport eredményhirdetésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án.
Nyitókép: Czagány Balázs

Olimpiai bajnok vízilabdázóink a korábbi nagy ellenfeleikkel találkoznak

Gálamérkőzésre készül az olimpiai bajnok magyar vízilabdázókból álló Millennium Masters nevű csapat, amely július 31-én a Duna Arénában megmérkőzik a korábbi legnagyobb ellenfelekből álló világválogatottal.

A Millenium Masters nevű olimpia bajnokokból álló vízilabdacsapat idén ismét vízbe ugrik, hogy megmérkőzzön korábbi legnagyobb ellenfeleiből álló világválogatottal. Az olimpikonok alkotta magyar együttes tavaly veretlenül nyerte meg a 40 év felettiek világbajnokságát a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában.

Fetter Balázs, a XIXO Waterpolo All Star Gála főszervezője elmondta:

a vb nézőinek kiemelt figyelme, valamint a csapat változatlanul világszínvonalú játéka adta az ötletet, hogy egy olyan eseményt szervezzenek, amelyen a közönség ismét láthatja a legendás pólósokat.

A magyar együttes keretében ezúttal is ott lesz az egyformán háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán, a két olimpiai aranyéremmel rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. A világválogatottba meghívottak közül már elfogadta a felkérést a szerb Aleksandar Sapic, a horvát Frano Vican, Dubravko Simenc és Igor Hinic, míg a csapatot a partról a legendás Ratko Rudic irányítja.

Kiss Gergely elmondta: a tavalyi vb-győzelmet hatalmas sikerként fogadta a közönség és a média is, és elsősorban azért volt érdekes, mert a vízben és a medencén kívül is nagyon jól érezték magukat. Azt is kifejtette, hogy a felkérésre nem volt nehéz igent mondani, mivel egy ilyen meccs sem fizikailag, sem időben nem olyan megterhelő.

"Még nincs olyan rossz formában a csapat, valószínűleg tudjuk hozni a megszokott minőséget erre a mérkőzésre is"

- mondta Kiss Gergely. A gálameccs pikantériáját az adja, hogy az ellenfél csupa régi nagy ellenfelekből áll majd.

"Elkezdtük a meghívásokat szétküldeni, jó néhányan már visszajeleztek, hogy tudnak jönni, de még nem tudtunk mindenkivel egyeztetni.

Szerb, horvát, olasz, spanyol, görög, amerikai és más csapatok legjobbjait hívjuk, és reméljük, hogy minél többen el tudnak jönni"

- tette hozzá Kiss Gergely.

A szervezők és a játékosok is bíznak abban, hogy nagyon sokan lesznek kíváncsiak rájuk, mindamellett, hogy a rendezvény nem lesz ingyenes, 1500-2000 forint környékén lesznek kaphatók a legolcsóbb jegyek.

Kiss Gergely szerint a csapat felkészülése a nyárra fog korlátozódni, mert minden csapattag elfoglalt.

"Ki klubelnök, ki létesítményigazgató, ki vezetőedző profi csapatnál, úgyhogy mindenféle pozícióban vannak a régi csapattársaim, de azért mindenki hiú. Sok embert tudok, aki úszik napi szinten, fut, konditerembe jár, akik nem, azok nyáron fogják felhozni magukat, ezért bízom benne, hogy magas színvonalon fogunk teljesíteni idén is."

Az eseményre a jegyértékesítés május végén indul, míg a csapatok felkészülését a gála internetes felületein lehet majd követni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×