INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

vízilabda

kiss gergely

olimpikon

A győztes Millennium játékosai a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport eredményhirdetésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án.

Olimpiai bajnok vízilabdázóink a korábbi nagy ellenfeleikkel találkoznak

Gálamérkőzésre készül az olimpiai bajnok magyar vízilabdázókból álló Millennium Masters nevű csapat, amely július 31-én a Duna Arénában megmérkőzik a korábbi legnagyobb ellenfelekből álló világválogatottal.

A Millenium Masters nevű olimpia bajnokokból álló vízilabdacsapat idén ismét vízbe ugrik, hogy megmérkőzzön korábbi legnagyobb ellenfeleiből álló világválogatottal. Az olimpikonok alkotta magyar együttes tavaly veretlenül nyerte meg a 40 év felettiek világbajnokságát a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában.

Fetter Balázs, a XIXO Waterpolo All Star Gála főszervezője elmondta:

a vb nézőinek kiemelt figyelme, valamint a csapat változatlanul világszínvonalú játéka adta az ötletet, hogy egy olyan eseményt szervezzenek, amelyen a közönség ismét láthatja a legendás pólósokat.

A magyar együttes keretében ezúttal is ott lesz az egyformán háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán, a két olimpiai aranyéremmel rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. A világválogatottba meghívottak közül már elfogadta a felkérést a szerb Aleksandar Sapic, a horvát Frano Vican, Dubravko Simenc és Igor Hinic, míg a csapatot a partról a legendás Ratko Rudic irányítja.

Kiss Gergely elmondta: a tavalyi vb-győzelmet hatalmas sikerként fogadta a közönség és a média is, és elsősorban azért volt érdekes, mert a vízben és a medencén kívül is nagyon jól érezték magukat. Azt is kifejtette, hogy a felkérésre nem volt nehéz igent mondani, mivel egy ilyen meccs sem fizikailag, sem időben nem olyan megterhelő.

"Még nincs olyan rossz formában a csapat, valószínűleg tudjuk hozni a megszokott minőséget erre a mérkőzésre is"

- mondta Kiss Gergely. A gálameccs pikantériáját az adja, hogy az ellenfél csupa régi nagy ellenfelekből áll majd.

"Elkezdtük a meghívásokat szétküldeni, jó néhányan már visszajeleztek, hogy tudnak jönni, de még nem tudtunk mindenkivel egyeztetni.

Szerb, horvát, olasz, spanyol, görög, amerikai és más csapatok legjobbjait hívjuk, és reméljük, hogy minél többen el tudnak jönni"

- tette hozzá Kiss Gergely.

A szervezők és a játékosok is bíznak abban, hogy nagyon sokan lesznek kíváncsiak rájuk, mindamellett, hogy a rendezvény nem lesz ingyenes, 1500-2000 forint környékén lesznek kaphatók a legolcsóbb jegyek.

Kiss Gergely szerint a csapat felkészülése a nyárra fog korlátozódni, mert minden csapattag elfoglalt.

"Ki klubelnök, ki létesítményigazgató, ki vezetőedző profi csapatnál, úgyhogy mindenféle pozícióban vannak a régi csapattársaim, de azért mindenki hiú. Sok embert tudok, aki úszik napi szinten, fut, konditerembe jár, akik nem, azok nyáron fogják felhozni magukat, ezért bízom benne, hogy magas színvonalon fogunk teljesíteni idén is."

Az eseményre a jegyértékesítés május végén indul, míg a csapatok felkészülését a gála internetes felületein lehet majd követni.

Nyitókép: Czagány Balázs

Kapcsolódó hang

Olimpiai bajnok vízilabdázóink világválogatottal találkoznak
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018