eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Így verték meg a brazilok a 22 meccsen át veretlen németeket

Megszakadt a német válogatott huszonkét mérkőzésből álló, a 2016-os Európa-bajnokság elődöntője óta tartó veretlenségi sorozata. A brazilok Gabriel Jesus góljával 1-0-ra nyertek Berlinben.

A németeknek (is) ez volt az utolsó mérkőzése a vb-keret május tizenötödikei kijelölése előtt, Joachim Löw hét helyen megváltoztatta a pénteken a spanyolok ellen 1-1-es döntetlent elért kezdő tizenegyét. Kevin Trapp, Antonio Rüdiger, Marvin Plattenhardt, Ilkay Gündogan, Leon Goretzka, Leroy Sané és Mario Gomez került Marc-André ter Stegen, Mats Hummels, Jonas Hector, Sami Khedira, Timo Werner és az első meccs után haza is utazott Mesut Özil és Thomas Müller helyére.

A Nationalelf nem játszott rosszul az első félidőben, de Gündogan és Gomez sem tudta bevenni a vendégek kapuját. A másik oldalon Willian beadása után a középső védők hibáját kihasználó Gabriel Jesus vezetést szerzett, mint utóbb kiderült, ez volt a találkozó egyetlen gólja. A második félidő a braziloké volt, különösen Coutinho lövése volt veszélyes. Megérdemelten nyert a dél-amerikai válogatott.

A brazilok közül különösen a régi önmagát idéző Thiago Silva és a tizenötödik válogatott mérkőzésén már a kilencedik gólját szerző Gabriel Jesus játszott jól, utánuk Alisson Becker kapus, valamint Miranda és Willian teljesítménye következett. Meglepően gyengén játszott (s nem bírt gyors szélsőjével) Daniel Alves és Marcelo. A németeknél elsősorban a csereként beállt Brandt játszott jól. A Nationalelf mindössze egyszer találta el a vendégek kapuját.

Thiago Silva szerint nagy tiszteletet érdemel a mostani brazil válogatott, amely egy kiváló válogatottat győzött le. Az aranyzöld mezesek mindkét európai mérkőzésüket megnyerték az utóbbi napokban, előbb 3-0-ra verték az oroszokat, majd 1-0-ra a németeket. A védelmük jól működik, s megmutatták, hogy Neymar nélkül is képesek gólt szerezni, s nyerni. Érdekes véleményt fogalmazott meg a The Sportsman című internetes portál, felhívva arra a figyelmet, hogy a braziloknak korábban több világbajnokságon is gyenge (kevésbé jó...) kapusa volt, ám az oroszországi tornát nyugodtan várhatják ebből a szempontból. A legalább 60 000 euróra tartott Alisson Becker és Ederson egyaránt jó formában védő, kiváló kapus.

Németország-Brazília 0-1 (0-1)
Berlin, Olimpiai Stadion, 72 000 néző. Játékvezető: J. Eriksson (svéd)
Németország: Trapp – Kimmich, Rüdiger, J. Boateng (Süle, 69.), Plattenhardt – Gündogan (T. Werner, 81.), Kroos – Draxler, Goretzka (Stindl, 61.), Sané (Brandt, 61.) – Gomez (Wagner, 62.)
Brazília: Alisson – Dani Alves, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro – Willian, Paulinho, Fernandinho, Coutinho (Douglas Costa, 73.) – Gabriel Jesus
Gólszerző: Gabriel Jesus (37.)

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×