eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Andorra után a határ is lezárult a magyar futballisták előtt

Andorra után a határ is lezárult a magyar futballisták előtt

Az Andorra ellen elveszített világbajnoki selejtező óta megmosolyogják Filipovics Vladant, amikor a játékosügynök magyar futballistát kínál külföldi kluboknak. Szerinte még inkább visszaveti a kudarc a magyar játékosok külföldre szerződését.

A menedzser már a sikeres Európa-bajnokság után is tapasztalhatta, hogy noha sokan talán arra számítottak, hogy jelentősen megnő az érdeklődés a magyar játékosok iránt, de semmi olyan nem történt, amitől egyénileg piacképesebbek lettek volna a labdarúgók.

Franciaországban kihozták magukból a maximumot, de ettől nem lettek jobb játékosok.

Csupán egy-két futballistát segített az Eb-siker, például Nagy Ádámot vagy Bese Barnabást, de összességében nem ez volt a jellemző.

"Az Andorra elleni mérkőzés még inkább visszavetheti a magyar játékosok külföldre szerződését. Azóta tőlem már kérdezték is külföldön mosolyogva,

ezek után komolyan gondolom-e, hogy magyar futballistát szeretnék hozzájuk vinni"

- mondta a Nemzeti Sportnak Filipovics Vladan. Úgy látja, nagyon nem jó az az út, amelyre most tévedt a válogatott, nem látni az elképzelést, meccs közben nincsenek szakmai változtatások, nem tud a csapat reagálni azokra a helyzetekre, amikor hátrányba kerül, pedig épp az ilyen szituációk mutatják meg egy csapat igazi erejét.

Óriási luxusnak tartja, hogy ilyen helyzetben a horvát élvonal gólkirálya, Futács Márkó és az amerikai góllövőlista vezetője, Nikolics Nemanja nem kapott meghívót, miközben NB II-es játékosok és rutintalan fiatalok szerepelnek a keretben.

"Erős kétségeim vannak, afelől hogy a szövetségi kapitány egyáltalán ismeri-e Futács Márkó játékát, mert élőben nem látta játszani, nem vette a fáradtságot, hogy Horvátországba elutazzon. Mindezt egy magyar válogatott egyszerűen nem engedheti meg magának, és ez kizárólag a szövetségi kapitány felelőssége" - mondta a játékosügynök.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×