eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin

"A magyar csapat nagyon jó, de nem értem, mit csinál Javier Sabaté"

Zlatko Saracevic olimpiai és világbajnok kézilabdázó, a Veszprém egykori kiváló balátlövője nem érti a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányának, Javier Sabaténak a stratégiáját a Franciaországban zajló világbajnokságon.

"A magyar csapat nagyon jó, de nem értem, mit csinál Javier Sabaté. A 16 fős keretben alig van szélső, viszont beállóból négy is, és nagyon sok az átlövő. Nem értem ezt a taktikát, és nem értem, amikor az időkéréseknél a magyar, az angol és a spanyol nyelv kombinációját használva beszél. Szerintem ezt a játékosok sem értik" - mondta el véleményét az MTI-nek a C csoport szombati, roueni mérkőzése után Saracevic.

Hozzátette, az első félidő nagyon rossz volt, a másodikban az Európa-bajnoki bronzérmes horvát válogatott sokkal gyorsabban játszott, ezért győzte le 31-28-ra a magyarokat, akiknek ez a második vereségük volt, pénteken ugyanis 27-23-ra kikaptak az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől.

A magyar NB I valaha volt egyik legjobb külföldi kézilabdázója hangsúlyozta, boldogan emlékszik vissza arra a 2000 és 2002 közötti periódusra, amelyet a Fotex Veszprém csapatában töltött. "Nagyon jó, nagyon szép és nagyon sikeres időszak volt" - mondta Saracevic, aki Bajnokok Ligája-ezüstérmes, kétszeres bajnok és egyszeres Magyar Kupa-győztes volt a veszprémiekkel.

Jelenleg az RKHM Dubrovnik vezetőedzője, amely nyolc hónappal ezelőtt - amikor kinevezték - a harmadosztály negyedik helyén állt, most viszont már listavezető a másodvonalban. "Nagyon jól érzem magamat abban a szép városban, amelynek ráadásul remek a klímája. Szakkommentátorként is dolgozom, a horvát RTL-nél a jövő évi horvátországi férfi Európa-bajnokságig szól a szerződésem" - mesélte az 55 éves Saracevic, aki magyarul nyilatkozott az MTI-nek.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×