eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Dénes Ferenc: túlságosan a pénzről kezdenek szólni az olimpiák

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint a riói olimpia nem volt sikeres. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nyilvánvalóvá vált, hogy az olimpiai mozgalomban túl sok a pénz és a politika.

A riói olimpia olyan kérdéseket vetett fel, amelyekre muszáj lesz mondani valamit - kezdte értékelését Dénes Ferenc. A sportközgazdász szerint például azzal a problémával is foglalkozni kell, hogy az olimpiai mozgalomban világszerte egyre több közpénzt költenek el.

„Bármilyen furcsa is egy sportközgazdász szájából, de túlságosan a pénzről kezdett el szólni a dolog. Az olimpiai eszmét legtisztábban azok a sportolók jelentették, akik a legtöbbet keresik. A dream-team-et azok az emberek hozták, akik rengeteg pénzt keresnek a sportból” - mutatott rá a szakértő.

Dénes Ferenc nagy problémának tartja a direkt politikai megnyilvánulásokat és a kölcsönös doppingvádakat is.

„Az is tönkre vágta az olimpiát, hogy egymást vádolták a sportolók, miközben persze voltak nagyszerű pillanatok is, amikor például egymást segítve értek célba. De ez azért jelez valamit. Egyrészt a feszültséget, hiszen nagyon sok pénzről van szó, másrészt az embernek az jut eszébe: a sportolók tudják, hogy miről beszélnek” - fogalmazott.

A szakértő pozitívumként említette meg, hogy Rióban megtartották az összes versenyt, és nem történt katasztrófa, amitől pedig sokan féltek.

Dénes Ferenc szót ejtett Hosszú Katinka és Kozák Danuta marketingértékéről is.

A sportközgazdász szerint Hosszú Katinka egy nagyon jól menedzselt sportoló, akinek márkaértékét jelentősen megnövelte a kiváló riói szereplés. Kozák Danuta ugyanilyen eredményes versenyző, de a személyisége és a sportága kevésbé teszi alkalmassá az üzleti értékesítésre, mint Hosszút.

„Hosszú Katinka márkaneve Rióban egybeforrt azzal, hogy megkérdőjelezhetetlenül egy magyar hősről van szó, eltűnt az amerikai felkészülési rendszer-bélyeg a háttérből. Egy szponzor szempontjából ő az egyik legvonzóbb nem futballista és nem csapatsportágat képviselő magyar sportoló, ő tudja a legnagyobb ismertséget, a legpozitívabb márkamegfelelést hozni, kerül amibe kerül” - fejtette ki a sportközgazdász.

Megítélése szerint Kozák Danuta személyisége emberileg nagyon szimpatikus, üzletileg viszont kevésbé kihasználható.

„Sajnos ahhoz, hogy valaki sztár legyen, kell, hogy legyen valamilyen „stich”-je , valamitől legyen érdekes. Az én kedvenc férfiúszóm is csendes, visszahúzódó, de ezt a dolgot sajnos nem lehet eladni. Ráadásul Danuta azért is van nagyon nehéz helyzetben, mert a kajak-kenut is nagyon nehéz eladni. Komoly nemzeti érték van a dologban, de kereskedelmileg nagyon nehéz ezt átkonvertálni” - mondta Dénes Ferenc.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×