INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Capellónak mennie kell, ha az oroszok nem jutnak ki az Európa-bajnokságra

InfoRádió / MTI
Menesztik posztjáról Fabio Capellót, amennyiben az orosz válogatottal nem sikerül kijutnia a jövő évi, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra.

A sports.ru oldal idézte Nyikolaj Tolsztihot, az orosz szövetség (RFU) elnökét, aki emlékeztetett rá, hogy az olasz szakvezetővel kötött szerződés eredménytelenség esetén lehetőséget teremt a szakításra. Márpedig a lemaradás az Eb-ről annak minősülne - tette hozzá.

Az RFU másfél hete rendezte a szövetségi kapitánnyal szemben tavaly június óta fennálló tartozását. Hosszas huzavona után úgy tudta kifizetni a tréner járandóságát, hogy 400 millió rubeles (1,6 milliárd forint) kölcsönt kapott Aliser Uszmanov milliárdostól, az Arsenal labdarúgócsapatának tulajdonosától, a Nemzetközi Vívó Szövetség elnökétől.

Az oroszok 2012-ben szerződtették Capellót a válogatott élére, majd 2014-ben megerősítették posztján. Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes szakembernek - aki az orosz előtt az angol válogatott szövetségi kapitánya volt - éves fizetése becslések szerint hét-nyolcmillió euró. Novemberben derült ki, hogy több hónapja nem kapja meg a bérét, s akkor a szövetség jelezte, nincsen abban a helyzetben, hogy eleget tegyen kötelezettségének, annál az egyszerű oknál fogva, mert "nincs pénze".

Az oroszok a tavalyi világbajnokságon két döntetlennel és egy vereséggel már a csoportkör után búcsúztak, az Eb-selejtezőben pedig nem kezdtek jól: egy-egy győzelemmel, illetve vereséggel, valamint két döntetlennel a harmadik helyen állnak a G csoportban az osztrákok és a svédek mögött.

Capello meghosszabbított szerződése a 2018-as oroszországi világbajnokság végéig szól.

A címlapról ajánljuk