eur:
389.39
usd:
361.75
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyulay Zsolt: több csapás is érte a Magyar Nagydíjat az elmúlt években

Lát esélyt a 2012-es nézőszám elérésére a jövő hétvégi Formula-1-es Magyar Nagydíjon a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Gyulay Zsolt az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: tavaly nézőcsúcs volt, de az idén az Osztrák Nagydíj visszatérése miatt várhatóan kevesebben érkeznek majd a szomszédos országból. A sportvezető arról is beszélt, hogy magyar csapatot könnyebb lenne indítani a Formula-1-ben mint magyar pilótát bejuttatni a sorozatba.

Továbbra is cél, hogy minél több magyar néző legyen a Magyar Nagydíjon, ezért a Hungaroring Sport Zrt. az állami vállalatokkal együttműködve az idén is lehetőséget biztosít az ingyenes utazásra jogosító kedvezményes belépők megváltására - mondta a társaság elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A legjobban úgy lehetne a nézőszámot növelni a Hungaroringen, ha magyar pilóta is versenyezne. Erre a felvetésre Gyulay Zsolt úgy reagált: valóban Mihelisz Norbert példája is jól mutatja, hogy mekkorát lendít egy magyar versenyző megjelenése a versenyben, "telt házat tudunk csinálni az ő szereplésével a WTCC-ben". Ugyanakkor hozzátette: "a Formula 1-ben hihetetlen anyagi bázis kell ahhoz, hogy valakit évek alatt felépítsenek, nem elég a tehetség, nem elég végigjárni a ranglétrát, komolyan finanszírozni is kell a versenyzését.

Erre egy Hungaroring Sport Zrt. nem elég" - hangsúlyozta Gyulay Zsolt. Mint mondta, nem lát a közeljövőben olyan magyar pilótát, aki Formula 1-es csapathoz oda tudna férni, "csapatot könnyebb lenne csinálni".

Gyulay Zsolt arról is beszélt, ideálisnak ígérkezik a várható időjárás is a jövő hét végére - az előrejelzések szerint 28-30 fok várható -, ugyanis a nagy kánikula sem jó, "mindig félünk attól, hogy valami probléma adódik." Ráadásul a nézők is ki vannak téve az időjárás viszontagságainak - tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Mint mondta: "azért az eső néha jó, mert érdekessé tehet a futamot".

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta, több mint 600 ember dolgozik a háttérben, az FIA szigorú előírásainak megfelelően.

Az Aréna teljes műsorát meghallgathatja, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×