eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Világbajnok ilyen rosszul még nem kezdett

A spanyol labdarúgó-válogatott Chilétől is kikapott a brazíliai világbajnokság 2. fordulójában, így eldőlt, hogy a címvédő nem jut tovább. Világbajnok ilyen rosszul még nem kezdett a vb-n.

A világbajnokságok történetében az aktuális címvédő együttes még nem kezdte két vereséggel a tornát, ráadásul még soha nem búcsúzott a világbajnok a tornától. A spanyol együttes egyébként még soha nem kezdet ilyen gyengén a világbajnoki csoportkört.

A Nemzeti Sport statisztikái szerint a legutóbbi négy vb-ből már harmadszor búcsúzik a csoportkörben a címvédő válogatott: négy éve Olaszország, 2002-ben Franciaország esett ki már az első fázisban.

A 2002-es közös rendezésű dél-koreai-japán torna csoportkörében Franciaország általános meglepetésre a vb nyitómeccsén 1-0-ra kikapott Szenegáltól, a második körben pedig 0-0-ás döntetlen ért el Uruguay ellen, aztán a csoportkör utolsó fordulójában a továbbjutásért vívott meccsen 2-0-ra kikaptak a gallok Dániától. A tornán sérülés miatt nélkülözték Zinedene Zidane-t, minden idők legjobb francia futballistáját.

A 2006-os tornán az előző győztes brazilok a negyeddöntőben estek ki, miután 1-0-ra kikaptak a franciáktól. A 2006-os világbajnok olaszok a 2010-es vb-n csalódást keltő teljesítménnyel csoport-utolsóként esett ki. Az itáliai együttes először 1-1-es döntetlen ért el Paraguay-jal, majd Új-zéland ellen is ugyanezt az eredményt volt képes csak elérni, a zárófordulóban pedig 3-2-re kikapott Szlovákiától. 1950-ben Olaszország, 1966-ban pedig Brazília búcsúzott címvédőként már az első körben.

Ahogy az nso.hu írja a két kör után most kiesett spanyol válogatott a 2008-as és 2012-es Eb-, illetve a 2010-es vb-menetelés során összesen hat gólt kapott - Brazíliában két meccs alatt máris hetet. Iker Casillasnak hét kapott gól nélküli meccse van a vb-k történetében és már hét kapott gólja Brazíliában.

Diego Costa 126 percet játszott eddig a vb-n, ötször próbálkozott kapura lövéssel, ám egyik lövése sem talált kaput. A spanyolok a két meccsen akcióból még nem találtak a kapuba, miközben a brazilból honosított támadó hat meccsen eddig egy gólt sem szerzett spanyol mezben.

A hispán gárda 113 meccs, 2006 után veszített egymást követő két fellépésén is, akkor az Eb-selejtezőkön előbb az északírektől (2-3), majd a svédektől (0-2) kapott ki egyaránt idegenben.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×