eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Grosics Gyula halála - A főváros saját halottjának tekinti a legendás kapust

A főváros saját halottjának tekinti a pénteken 88 éves korában elhunyt Grosics Gyulát, a legendás Aranycsapat kapusát.

Tarlós István főpolgármester az MTI-hez eljuttatott közleményben mély részvétét fejezte ki a család felé.

"Grosics Gyula halála fájdalmasan érinti Budapest valamennyi polgárát. Budapest Főváros (feltehetően mások mellett) saját halottjának tekinti minden idők legnagyobb magyar futballkapusát. Grosics Gyula nemcsak világhírű labdarúgó, hanem kiváló magyar hazafi volt" - olvasható a közleményben.

A Magyar Olimpiai Bizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség is jelezte, hogy saját halottjának tekinti Grosics Gyulát.

Politikusok is részvétüket nyilvánították azt követően, hogy 88 éves korában, pénteken elhunyt Grosics Gyula, a legendás Aranycsapat kapusa.

"Isten nyugosztalja a Fekete Párducot" - írta Facebook-bejegyzésben Orbán Viktor miniszterelnök.

Szintén a közösségi oldalon reagált a halálhírre Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.

A Fidesz-frakció is részvétet nyilvánított:  "Mély megrendüléssel értesültünk Grosics Gyula, hosszan tartó betegsége után bekövetkezett haláláról. Az Aranycsapat egykori klasszisa nemcsak kiváló játékos volt, hanem nemzetünk büszkesége, és igazi példakép minden magyar számára. A Fidesz-frakció őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak, és saját halottjának tekinti a Nemzet Sportolóját."

A Jobbik és a KDNP közleményben fejezte ki részvétét.

Az ellenzéki párt úgy fogalmazott, Grosics Gyulának "a kommunista időkben is nyíltan vállalt hazaszeretete, valamint csapattársai iránti alázata hatalmas mértékben járult hozzá ahhoz, hogy Magyarország a legsötétebb diktatúra ellenére is tiszteletet vívott ki magának a sport területén".

"Grosics Gyula kitartása, embersége, hazaszeretete példa lehet mindannyiunk számára" - áll a KDNP kommünikéjében.

A Facebookon üzent Bajnai Gordon volt kormányfő, az Együtt-PM vezetője is, aki azt írta: "Egy igazi legenda veszett ma el. Nyugodjék békében Grosics Gyula!"

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×