eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Felvonták a magyar zászlót az olimpiai parkban

Látványos ünnepség keretében vonták fel a magyar zászlót a londoni olimpiai falu nemzetközi zónájában.

Színes kavalkád fogadta a magyar küldöttséget a szerda délutáni zászlófelvonáson. A tarka színű ruhákba bújt akrobaták és táncosok a Queen együttes zenéjére varázsoltak olimpiai hangulatot a nemzetközi zónába. Volt itt aranyszínű biciklivel húzott hintó, bohócok, hárfások és rúgólábasok is. Egy csoport naponta hétszer adja elő a műsort, de szemmel láthatóan élvezik a show-t.

A magyar csapatot nagyjából huszonöten képviselték, főleg sportvezetők és orvosok, masszőrök jöttek ki az olimpiai faluból, a sportolók közül az asztaliteniszezők és az ökölvívók jelentek meg, a többiek edzés miatt igazoltan hiányoztak. A magyar zászlót rögtön az olimpiai lobogó után vonták fel, az ünnepségen még Üzbegisztán, Mauritánia és a Marshall-szigetek sportolói vettek részt. A delegáció nevében Molnár Zoltán ajándékot adott át az olimpiai falu polgármesterének. Az ünnepségen megjelent Csák János londoni nagykövet is.

Ahogy várni lehetett, az olimpiai létesítményeknél szigorú a biztonsági ellenőrzés. Minden belépés előtt olyan kapukon kell átmenni, mint a repülőtereken, és a csomagokat is szigorúan átnézik. Az önkéntesek rendkívül kedvesek és segítőkészek.

A parkban több helyen még az utolsó simításokat végzik, az úszócsarnok díszítése is most kerül a helyére, néhol pedig még aszfaltozzák az utakat. Az újságírók szállítását emeletes buszokkal oldják meg, ezzel is erősítve a londoni hangulatot. Ezek sűrűn járnak, de a szűk utakon nem lehet száguldozni, így akár 20-30 percbe is telik, míg egyik stadiontól a másikig el lehet jutni.

A város egyébként szemmel láthatóan felkészült az olimpiára, mégha a külön a játékok miatt létesített gyorsvasúttal akadtak is gondok az első napon. Az olimpiai sávok megnyitották, szerda reggeltől csak az arra jogosult közlekedhetnek rajta, és egyelőre a szokásosnál nem lehetett nagyobb zsúfoltságot tapasztalni a tömegközlekedésen a reggeli órákban.

Szerző: Kaposi Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×