eur:
389.07
usd:
360.67
bux:
67973.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bogdán tizenegyest védett, de kikapott a Man United ellen

Bogdán Ádám ugyan büntetőt hárított és kitűnően védett, de a Manchester United így is legyőzte a Boltont az angol Premier League 21. fordulójában. Sir Alex csapata beérte pontszámban az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Man Cityt, s elhagyta a Wolverhampton ellen meglepetésre csak döntetlent játszó Tottenhamet.

A Manchester Unitedben visszatérése óta először volt a kezdő csapat tagja Paul Scholes, aki visszatérése óta először szerepelt bajnoki találkozón. A vöröshajú középpályás a góljával tovább írta remek történetét: a Premier League legutóbbi 18 szezonjában kivétel nélkül szerzett egy gólt.

Teljesítménye elismerésre méltó, de magyar szemmel még pazarabb volt Bogdán Ádám bravúrja. A fiatal válogatott kapus elképesztő vetődéssel hárította Wayne Rooney büntetőjét a 22. percben, még gól nélküli állásnál.

Scholes az első félidő talán utolsó akciójából szerzett vezetést, majd a második félidőben, miután kicsit megtört a Bolton ellenállása, a 74. percben Danny Welbeck, majd a 83. percben Michael Carrick is gólt szerzett. A nagy visszatérő egyébként 2010. augusztus 22-én lőtt ezt megelőzően gólt, azóta a mostani volt a 32. bajnoki meccse. Találata a Manchester United 50. gólja volt a szezonban - alig túl a bajnoki év felén.

A Tottenham Hotspur fontos két pontot veszített el a sokkal esélytelenebb Wolverhampton ellen. Igaz, a mostanit is beleértve a Farkasok a legutóbbi öt meccsükön négy döntetlent csíptek el. Ezúttal Steven Fletcher révén vezettek, de a második félidőben Luka Modric kiegyenlített. A BBC statisztikája szerint az első gól mérföldkövet jelentett: a Spurs lett az első csapat, amelyik 1000 gólt kapott a Premier League történetében.

A Chelsea 1-0-ra verte az utóbbi időben, Martin O'Neill regnálása alatt megtáltosodott Sunderlandet. A mérkőzés egyetlen gólját Frank Lampard lőtte (vagy inkább: az ő sípcsontjáról pattant a labda a kapuba), a korábbi önmagához képest most jó teljesítményt nyújtó Fernando Torres bravúros mozdulata után. (A spanyol kapcsán ugyanakkor David Wilson, a BBBc kommentátora megjegyezte, immár 14 és fél órája nem talált a kapuban klub-, vagy válogatott meccsen.)

A találkozó 73. percében Lampard helyére beállt Michael Essien: a ghánai, hosszú sérülése után, először játszott bajnoki mérkőzést az idényben. A Chelsea a győzelemmel hat pontra megközelítette a Tottenhamet. A legutóbbi hat teljes bajnoki fordulót tekintve a Sunderland volt a Premier League legjobbja - ennek fényében értékeljük a Chelsea "sovány" győzelmét.

Továbbra is elképesztő a Liverpool hazai mérlege. A Vörösök veretlenek, de a 11 hazai meccsükből csak négyet tudtak megnyerni. Ezúttal a Stoke Cityvel nem bírtak.

Premier League, 21. forduló:
Manchester United - Bolton 3-0 (1-0)

Gól: Scholes (45.), Welbeck (74.), Carrick (83.)
Chelsea - Sunderland 1-0 (1-0)
Gól: Lampard (13.)
Liverpool - Stoke City 0-0
Tottenham - Wolverhampton 1-1 (0-1)
Gól: Modric (51.), illetve Fletcher (22.)
Aston Villa - Everton 1-1 (0-0)
Gól: Bent (56.), illetve Anichebe (69.)
Blackburn - Fulham 3-1 (1-0)
gól: Pedersen (45+3.), Dunn (46.), Formica (79.), illetve Duff (56.)
West Bromwich Albion - Norwich City 1-2 (0-1)
Gól: Long (68., 11-esből), illetve Surman (43.), Morison (79.)

Vasárnap

Newcastle - Queens Park Rangers 14.30
Swansea - Arsenal 17.00
Hétfő:
Wigan - Manchester City 21.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×