eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Michelisz: Fantasztikus volt látni a tomboló szurkolókat - képek

Nem hallottam a nézőket, de láttam minden egyes körben, hogy felállnak, tombolnak - mondta az InfoRádiónak Michelisz Norbert, aki második helyen ért célba a túraautó-világbajnokság hungaroringi első versenyén. A magyar versenyző ezzel idei legjobb eredményét érte el. Arról is beszélt, hogy mi okozta a második futam rajtja utáni balesetét.

"Tudtam, hogy az időmérő edzés után van esélyem arra, hogy felálljak a dobogóra, de nyilván a szerencse is az én oldalamon állt a repülőrajt után, és sikerült magam az ötödikről a második helyre előreverekednem. Onnantól éreztem, hogy tudom tartani a lépést Alain Menu-vel" - mondta Michelisz Norbert, az első futamot értékelve.

Az ötvenezres tömeg minden egyes körben, amikor elhaladt a célegyenesben, felállva ünnepelte a magyar versenyzőt. "Nem hallottam a nézőket, de láttam minden egyes körben, hogy felállnak, tombolnak. Fantasztikus érzés volt." 

Az első futamot Michelisz Norbert a második helyen fejezte be. Arra a kérdésre, hogy megfordult-e a fejében, hogy utolérheti és megelőzheti Alain Menu-t, a magyar versenyző azt válaszolta: "Õszintén szólva igen. Az első három-négy kör után volt egy apró hibám az első kanyarban, amikor keresztbe csúszott az autó. Ettől picit túlmelegedtek a gumik, így kellett két-három kör, míg visszahűltek. A futam kétharmadától pedig már tudtam, hogy ha Menu nem hibázik, akkor valószínűleg nincs esélyem."

A második versenyen a rajtnál egy balesetbe keveredett, és az autója is megsérült. Ezzel kapcsolatban a magyar versenyző azt mondta: "Én abszolút úgy érzem, hogy a második futamban is lehetőség lett volna felállni a dobogóra. Nagyon sajnálom azt, ami a rajtnál történt. Nem akartam igazából előzni, iszonyatosan korán fékezett a rajt után az első kanyarban az előttem haladó. Egyszerűen nem voltam rá felkészülve, hogy ilyen korán fékez ilyen nagyot. Próbáltam kikerülni, de eltaláltam, és amikor az autó két kereke már a füvön volt, már gyakorlatilag én is csak utas voltam."

Michelisz Norbert hozzátette: "Ebben az esetben hátrányt jelentett a pályaismeret, ott ugyanis hatvan vagy nyolcvan méterrel később lehet fékezni."

Az autó megsérült, ám a leszakadó eső miatt leállították a versenyt, így Michelisz Norbi szerelői gyorsan megcsinálták az összetört BMW-t. "Összetört az eleje, a vízhűtő, a futómű is csámpásan állt, és a kormány is ferde volt az autóban. De ha ötvenezer ember kilátogat a pályára, egyszerűen nem tehetem meg, hogy nem adok bele mindent a második futamon, még akkor is, hogyha az utolsó helyen voltam. Pár pozíciót sikerült is javítanom."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×