eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szuper Levente: Harcolni fogunk és legközelebb is megpróbáljuk

Amikor beálltam, mintha lehúzták volna a rolót előttem - emlékezett vissza az olaszok ellen csereként jégre lépett Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott kapusa. A 31 éves játékos az InfoRádiónak azt mondta: fájó a 4-3-as vereség, de a hoki itthoni állapotát figyelembe véve kell értékelni a második helyezést a divízió I-es vb-n.

Mennyire lepte meg, hogy nem kezdett a sorsdöntő találkozón?

Természetesen nem esett jól, de gyorsan fel kellett ezt dolgozni, mert nincs idő siránkozásra. 17 éves koromtól én voltam a magyar válogatott első számú kapusa, és ha nem kezdek egy olyan meccsen, ahol a feljutás a tét, akkor pár kérdés megfogalmazódik a fejemben, de aztán gyorsan tudtam váltani. El kell felejteni a személyes dolgokat, egy csapatról beszélünk, körülnézve az öltözőben láttam húsz olyan embert, akiért bármikor tűzbe tenném a kezemet. Próbáltam a srácok segítségére lenni, a padról biztattam őket, aztán amikor beálltam, mintha lehúzták volna a rolót előttem. Visszagondoltam olyan dolgokra, amikor átéltünk közösen. Egy pillantásból tudjuk, hogy mit akar a másik, és ez már elég, hogy egyből, akár bemelegítés nélkül is játékba lendüljek.

Megmutattuk a karakterünket, 0-2 és 1-3-ről is felálltunk. Hálásak vagyunk a közönségnek is, hogy végig mellettünk álltak. Nagyon fájó, hogy nem tudtuk nekik megmutatni az aranyérmet. Páratlan dolog a mai időkben, hogy négyszer megtelt a Sportaréna. Ígérjük, hogy harcolni fogunk és legközelebb is megpróbáljuk.

Miben voltak jobbak az olaszok?

Komolyabb hokikultrával rendelkeznek. De milyen érdekes, hogy 1998-ban még vért izzadva jutottunk fel a C csoportból, most pedig kudarcnak számít az, hogy hosszabbítás után kikaptunk az olaszoktól a sorsdöntő meccsen. Persze fáj, meg is könnyeztük páran, de egy idő múlva a helyén kell kezelni ezt a szereplést, mert meg kell nézni, hogy milyen állapotok vannak itthon a sportágban.

Mennyire lesz nehéz felállni a padlóról?

Segítenünk kell a fiataloknak, mi öreg rókák már megéltünk mindent. Normális fejjel és szívvel a kudarcból is tudni kell építkezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×