eur:
388.48
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Újra lehet pályázni 2014-es női kézilabda Európa-bajnokságra

Újra lehet pályázni a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogára, mivel a szlovén és a török kandidáló visszalépett. Az esetleges pályázatról akár már csütörtökön dönthet a magyar szövetség elnöksége.

A kontinentális szövetség elvileg a múlt szombaton határozott volna, ám a két jelentkező visszavonta pályázatát. A magyarok a horvátokkal közösen - szintén szombaton - alulmaradtak a dánokkal szemben a 2014-es férfi Eb-ért folyó versenyben.

Sinka László, az MKSZ elnöke szerdán az MTI-nek elmondta: az esetleges kandidálás elnökségi hatáskör, a testület éppen csütörtökön ül össze.

"Mivel sajnálatosan nem kaptuk meg a 2014-es férfi Eb rendezési jogát, így eleve foglalkoztunk volna azzal, hogyan tovább" - jegyezte meg Sinka, aki hozzátette, a női Eb-re nem kellene társulni senkivel.

"A férfi Eb-re minimum 15 ezer, a nőire minimum 10 ezer férőhelyes csarnok szükséges. Előbbi nincs az országban, ezért pályáztunk közösen a horvátokkal. Tízezer néző befogadására a budapesti Papp László Aréna megfelel" - tette hozzá Sinka.

Magyarország legutóbb 2004-ben adott otthont női Eb-nek, akkor Budapest mellett Győr, Zalaegerszeg, Békéscsaba és Debrecen volt rendező város.

Az EHF-nek október 28-ig kell jelezni, hogy az MKSZ-t érdekli-e a rendezés. A lehetséges helyszínek bejárása 2011 januárjában vagy februárjában lenne, míg április 8-án vagy 9-én születik végleges döntés arról, hogy melyik ország adhat otthont a 2014 decemberében esedékes női Eb-nek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×