INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Európa Liga: a Loki elismerte a hibát - Máté jogosulatlanul lépett pályára

InfoRádió / MTI
A Debreceni VSC elismerte, hogy Máté Péter valóban jogosulatlanul lépett pályára a Liteksz Lovecs elleni, csütörtöki Európa Liga-mérkőzésen, de álláspontja szerint ez a szabályszegés az összecsapás eredményét vagy a továbbjutást nem befolyásolta.

A klub honlapján a DVSC Futballszervező Zrt. péntek este arról adott tájékoztatást, hogy Máté 90. percben történt jogosulatlan pályára lépésének körülményeit az európai sportági szövetség (UEFA) illetékes testülete vizsgálja.

"Az UEFA a mai napon írásban tájékoztatást kért klubunktól a játékos szerepeltetésének körülményeit illetően, amelyre a DVSC Futballszervező Zrt. még ma késő délután megküldte az érdemi álláspontját is tartalmazó válaszát - áll a közleményben. - Bár Máté Péter egy adminisztrációs hiba következtében valóban jogosulatlanul lépett pályára, ezen szabályszegés jelen esetben nem volt olyan súlyú, amely a mérkőzés eredményét vagy a továbbjutást befolyásolta volna. A jogosulatlan pályára lépés miatt az UEFA ugyan alkalmazhat jogkövetkezményt, azonban álláspontunk szerint az - a szabályszegés jellegére tekintettel - nem vezethet a mérkőzés eredményének az óvás miatti megváltoztatására."

A 25 éves védő a 4. selejtezőkörben rendezett párharc visszavágóján az utolsó pillanatokban állt be, amikor a debreceni csapat összesítésben már 4-1-re vezetett.

Az NB1.hu internetes szaklap korábban Greg Biscostól, az UEFA munkatársától úgy értesült, hogy a hiba nem feltétlenül jár azonnali kizárással, vagy 3-0-s bolgár győzelemmel, következhet figyelmeztetés, pénzbírság, vagy fegyelmi is.

Az Európa Liga csoportküzdelmeiben a Debrecent péntek délután a holland PSV Eindhovennel, az olasz Sampdoriával, valamint az ukrán Metaliszt Harkivval sorsolták össze.

A címlapról ajánljuk