eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Spanyol fölény a világbajnokság álomcsapatában

A világbajnok spanyol labdarúgó-válogatottból öt játékos is bekerült abba az álomcsapatba, amelyet az InfoRádió állított össze a dél-afrikai torna 64 mérkőzése alapján.

Az álomcsapat kapujában Iker Casillas helye megkérdőjelezhetetlen. A spanyol játékos 433 percen keresztül nem kapott gólt, tizenegyest védett a negyeddöntőben, a fináléban pedig Robben két ziccerénél bravúrt mutatott be.

A védelem jobb oldalára Sergio Ramos került, aki a FIFA játékosrangsorának, a Castrol Indexnek is az élén végzett.Védőmunkája végig kifogástalan volt, és a támadásokat is nagyban tudta segíteni. Teljesítményét látva vélhetően José Mourinho is letett róla, hogy a Real Madrid leigazolja Maicont.

A hátvédsor közepén Carles Puyol szerepel, akinek nagy érdemei vannak abban, hogy a spanyol együttes mindössze két gólt kapott a tornán. Az elődöntőben győztes gólt fejelt a németek ellen. Bekerült az álomcsapatba az uruguayi Diego Lugano is, aki ellentmondást nem tűrő játékkal, magabiztos védekezéssel segítette a negyedik helyezett csapatot.

A balhátvéd a holland Giovanni van Bronckhorst lett. A csapatkapitány teljesítményén nem látszott, hogy már 35 éves, remekül játszott, és a torna egyik legnagyobb gólját szerezte.

Védekező középpályásként az uruguayi Diego Pérez került be az álomcsapatba, kiszorítva Bastian

Schweinsteigert és Xabi Alosnót. Játékával stabilitást adott a dél-amerikai együttesnek, kiválóan szűrte meg a támadásokat és jó labdákkal szolgálta ki a csatárokat.

Thomas Müller, a vb felfedezettje is bekerült a tizenegybe. A német labdarúgó öt góllal és három gólpasszal a torna aranycipőse lett, valamint a legjobb fiatal játékos díját is megkapta. A gyors és gólerős támadó egy meccsről hiányzott, az elődöntőt eltiltás miatt hagyta ki, és hiánya érzékenyen érintette a Nationalelfet. Egy éve még kevesen ismerték a nevét, a vb alatt azonban mindenki biztosan megtanulta

Szintén öt gólt szerzett a tornán Wesley Sneijder, az ezüstérmes holland csapat legjobbja. Az irányító kiváló labdákkal szolgálta ki társait, sokat dolgozott és a kapu előtt is hatékony volt.

A világbajnoki finálét eldöntő gól szerzőjét, Andrés Iniestát sem lehet kihagyni az álomcsapatból. A spanyol középpályás kiválóan cselezett, pontosan passzolt és sok szabadrúgást harcolt ki az egész torna alatt. A döntőben 90 percen át nem csillogott, de utána hőssé lett: róla állította ki Howard Webb Johnny Heitingát, majd ő szerezte az egyetlen gólt.

A csatársorban Diego Forlán helye vitathatatlan. Az uruguayi csatár a hátán vitte a Célestét, rajta múlott legkevésbé, hogy az együttes érem nélkül tért haza. Öt gólt szerzett, amelyek többsége látványos, távoli találat volt. Megkapta a vb legjobbjának járó díjat is.

A másik támadó az álomcsapat csatársorában David Villa. A spanyol támadó öt gólt lőtt, egyet pedig előkészített a világbajnok spanyol csapat menetelése során. Fernando Torres gyengébb formája miatt dupla teher szakadt rá, de megfelelt az elvárásoknak. Megválasztották a torna harmadik legjobb játékosának. A spanyol vb-történelem legeredményesebb csatára a világbajnokságokon, sorozatban a negyedik nagy tornáján ért el legalább három gólt.

Nem fért be az álomcsapatba, de előkelő helyen végzett az olvasóink osztályzatai alapján felállított rangsorban a chilei Alexis Sánchez, a német Bastian Schweinsteiger és Mesut Özil, a spanyol Xavi Hernandez, a holland Arjen Robben és az uruguayi Luis Suarez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×