eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest mérkőzés után

Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés utáni rendbontás megfékezése érdekében az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében péntek este. Korábban azt közölték: fokozott rendőri ellenőrzés lesz a pénteken este hét órakor kezdődő Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés idején az Albert Flórián Stadionban és környékén.

Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés utáni rendbontás megfékezése érdekében az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében péntek este.

A rendőrségnek a Ferencváros drukkereit kellett megfékezniük, akiket - az MTI helyszínen lévő tudósítójának beszámolója szerint - kordonok között tereltek a metróállomás, illetve a Népliget felé. A szurkolók több helyen is bedöntötték a kordont, de a rendőrök mindenütt megakadályozták, hogy az elzárt területre bejussanak.

A Népligetből üvegekkel, műanyag palackokkal dobálták a rendőröket. Volt olyan drukker, akit bilincsben vezettek el.

A vendég újpesti szurkolók a csapatuk 1:0-ás győzelmével zárult mérkőzés után biztonsági okokból egy ideig nem hagyhatták el a stadiont, majd rendőri kísérettel különmetró szállította őket Újpest városkapuig.

Paprikás előkészületek

A rendezvényre érkező jelentős számú szurkoló miatt, a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében, fokozott ellenőrzésre kell számítani a főváros IV., V., VIII., IX., X., XIII., és XIX., kerületében.

A rendőrség az állampolgárok ruházatát és járművét átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyes eszközöket, anyagokat lefoglalhatja és megtilthatja azoknak a stadionba történő bevitelét.

A sportesemény külső és belső biztosítását is Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség látja el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Ferencváros FC és az Újpest FC biztonsági szolgálataival szorosan együttműködve ügyel az állampolgárok biztonságára és a játék zavartalanságára - írta a BRFK közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×